• www.pixabay.com

Probeer een watersport in Wormer

WORMER De samenwerkende watersportverenigingen in Wormer houden zondag 5 mei van van 9.00 tot 15.00 uur de In-en-Om-Het-Zwet-dag op het terrein van zwembad het Zwet in Wormer.

Wormer heeft veel te bieden op het gebied van watersport, je kunt er roeien, kanoën, zwemmen, zeilen en varen; er is voor elk wat wils. Kinderen van 8 tot 12 jaar die in het bezit van een zwemdiploma kunnen op deze sportieve dag op een speelse manier, gratis kennis maken met de watersport. In een carrousel van 4 verschillende activiteiten kan je zeilen en kanoën in het zwembad van Wormer.

Voor de volwassenen zijn er diverse vaaractiviteiten op het Zwet zoals zeilen en roeien , kanoën en sloep roeien vanaf een steiger op het zwembadterrein. Alle activiteiten zijn onder begeleiding van ervaren watersporters en sporttrainers.

Vanaf 9.00 uur kunnen kinderen zich inschrijven voor de activiteiten die om 10 uur van start gaan. Neem dus zwemkleding en handdoek mee! Volwassenen hoeven zich niet in te schrijven. Adres van het evenement is zwembad "het Zwet" aan de Sternstraat 2 te Wormer.

Deze sportdag wordt verzorgd door Watersport Vereniging Wormer, roeivereniging de Zaankanaries, Kanovereniging de Zwetplassers, roeisloep de Huisman, Brede school Wormerland en het 5 mei comité Wormerland.