• Nevobo

Nederlandse Kampioenschap Volleybal A-Jeugd in De Koog

KOOG AAN DE ZAAN In Topsportcentrum De Koog in Koog a/d Zaan zullen zaterdag 31 maart de finales van het NOJK-volleybal voor A-jeugd worden gespeeld. Het NOJK – Nationale Open Jeugd Kampioenschap (ook wel het Volleybaldirect Open) – is het meest prestigieuze jeugdvolleybal-toernooi en wordt georganiseerd door de Nevobo.

Bij zowel de jongens als de meiden doen acht teams mee in de leeftijdscategorie 16-18 jaar, veelal met jeugdspelers en speelsters die  al op jonge leeftijd in de tweede divisie of hoger spelen.  De finaledag voor de A-jeugd wordt georganiseerd door VV Zaanstad en is daarom dichtbij om mee te maken. Helaas geen deelname aan deze finales van een Zaanstad-team dit jaar. Natuurlijk hopen we dat de komende jaren als Zaanstad wel weer te gaan bereiken. Wel dit jaar uit de zeer dichte nabijheid deelname van het Jongens-A-team van Compaen.

Al met al gaat dit een dag boordevol topvolleybal worden die wij als Zaanstad mogen organiseren. De afgelopen weken is er door de voorbereidingsgroep van VV Zaanstad heel hard aan gewerkt om van dit toernooi een uniek evenement te maken. De eerste ballen zullen worden geslagen om 9.45 en om 18.00 zullen als absolute hoogtepunt de finales gespeeld worden. De toegang is gratis!

Deelnemende teams Jongens-A

Compaen
Prima Donna Kaas Huizen
SSS
Sliedrecht Sport
Inter Rijswijk
VV Voorsterslag / VC Zwolle
VC Polaris
VV Alterno

Deelnemende teams Meiden-A

VV Alterno
Irene
Krekkers
Sudosa-Desto
Vc Zwolle
Voltena
Dynamo Tubbergen
VC Peelpush

Op het Volleybaldirect Open/NOJK zal Gidion een stand hebben voor de verkoop van schoenen. Er zal geflyerd worden voor de Nevobo-volleybalkampen en voor de Regionale Talenten Centra (RTC). Tot slot zal er gecollecteerd worden voor het Fonds Gehandicaptensport. De opbrengst van deze collecte komt voor de helft ten goede aan de zitvolleybalafdeling van VV Zaanstad.