• Weer een punt voor de Zaanstad-dames

    Eric Visch

Merkala Zaanstad Dames-1 van start tegen Ledub

KOOG AAN DE ZAAN Met een nieuwe selectie, Vincent Pirovano als nieuwe trainer en Merkala sport/medische producten (www.merkala.nl) als nieuwe sponsor gaat het eerste damesteam van Zaanstad van start in de landelijke eerste divisie B.

Het team is al op 20 augustus begonnen met de eerste training, heeft diverse oefentoernooien achter de rug en wist zich vorig weekend in een vierkamp te plaatsen voor de volgende ronde van de beker.

Vincent Pirovano: "Het is een nieuw team, speelsters moesten nog aan elkaar wennen, maar je ziet stap voor stap vooruitgang. Dit is typisch een team dat kan gaan groeien en ik verwacht dat het team steeds meer vertrouwen zal krijgen in eigen kunnen. Enthousiasme genoeg en de meiden werken er keihard voor."

Op zaterdag 22 september om 17.00 is het dan zo ver, de eerste competitiewedstrijd tegen Ledub. Direct een goede tegenstander die het afgelopen seizoen in de hoogste regionen eindigde. Dat belooft direct een interessante confrontatie te worden.

Ondertussen gebeurt er natuurlijk veel meer in de Koog. Vrijdagavond al de eerste competitiewedstrijden en op zaterdagochtend de ABC-jeugd. Om 12.00 speelt Zaanstad heren-1 een oefenwedstrijd tegen Zwolle in de topsporthal. Vanaf 15.00 barst het divisiespektakel los. Eerst om drie uur dames-2 en heren-3 met "daartussen" ook nog dames-5. En tot slot dus om vijf uur de apotheose met Taurus-2 tegen Zaanstad-heren-2 – ook dit seizoen weer eerste divisie – en dus Merkala Zaanstad D1 tegen Ledub. Al met al een boordevol programma in De Koog.

En …. op zaterdag 13 oktober is het een echte Super Saturday met ook de eerste thuiswedstrijd in de eredivisie van onze Zaanse mannen tegen Advisie/SSS.

Meer lezen over de vernieuwde selectie van Merkale Zaanstad dames-1? Klik door naar www.vvzaanstad.nl/merkala-zaanstad-dames1-vernieuwd