• Vincent Pirovano

Merkala Zaanstad dames-1 van start

KOOG AAN DE ZAAN Als eerste team van Zaanstad is Merkala Zaanstad dames-1 al op maandag 20 augustus gestart met de voorbereidingen van het nieuwe seizoen.

De eerste week nog niet helemaal volledig door vakanties en beachvolleybal, maar de toen nog ontbrekenden zijn snel aangesloten. Het team heeft afgelopen zomer een flinke metamorfose ondergaan.

Afscheid is genomen van Giulia, Kayleigh, Tessa, Mirjam, Rosa en Masja.

Nieuw bloed zijn Luke, Femke, Sarah, Inge, Bente (Broekema), Kyra en Irene. Samen met Jirrin, Fiona, Bente (van der Peet), Lisa en Lara vormen zij het vernieuwde Merkala Zaanstad dames-1 met als hoofdtrainer Vincent Pirovano en Daniël Hoonhout als assistent. Tot slot is de nieuwe naamsponsor Merkala (www.merkala.nl), webshop in sportmedische producten.

Het team en begeleiding heeft veel zin in wat door Ledub al betiteld is als "de leukste competitie van het seizoen 18/19": de eerste divisie B. Komend seizoen door allerlei omstandigheden met maar liefst vijf nieuwe teams: VC Olympia, Royal Kids Hotel kinderopvang VCN D2, Inter Rijswijk, Somas/Activia en VC Velden en dus nieuwe krachtsverhoudingen en nieuwe kansen. Dat belooft wat voor dit seizoen …. maar voordat het zover is er een uitgebreid oefenprogramma.

Dat opende zaterdag 25 augustus met een vierkamp in Sliedrecht tegen Vamos, Utrecht en WIK. Vervolgens agelopen weekeinde een teamweekend met op zaterdag wedstrijd tegen Volley Tilburg.

Resten nu nog zaterdag 8 september een driekamp in Gouda met onder andere Vollingo en tot slot zat 15 september eerste ronde beker in Zeist tegen Irene, Spaarnestad en winnaar Armixtos – US D2.

Daarna gaat de competitie eindelijk los op zaterdag 22 september om 17.00 met de thuiswedstrijd tegen Ledub in De Koog.