• www.pixabay.com

Meerkampstrijd bij AV Zaanland

ZAANDAM De moeder der sporten is atletiek; lopen, springen en werpen zijn de hoofdonderdelen. In het weekend van 11 en 12 mei valt dat te bewonderen bij AV Zaanland. Dan strijden 80 jonge atleten om de ereplaatsen voor de Meerkamp C/D-junioren.

Dit is een competitie voor vier categorieën te weten jongens en meisjes D (leeftijd 11-13 jaar) en jongens en meisjes C (14-15 jaar). Iedere atleet neemt deel aan 6 – 8 atletiekonderdelen die zijn verdeeld over twee dagen. Voor veel van de jonge deelnemers is dit hun eerste 'volle' meerkamp en daarmee een test van hun bekwaamheid.

ZAANSE FAVORIETEN VS. SERIEUZE CONCURRENTEN

Jelmer de Gauw wordt tot de Zaanse favorieten gerekend bij de Jongens D, bij de Jongens C wordt Roy Deijkers genoemd hoewel ook Pim Leibrand daar voor een verrassing zou kunnen zorgen. Zij zullen tijdens deze meerkamp te maken krijgen met serieuze concurrentie uit het hele land.

Tegelijk met de meerkamp worden er op beide dagen ook een aantal 'losse' atletiekonderdelen voor atleten en atleetjes van alle leeftijdscategorieën georganiseerd, zoals hordelopen, sprinten en verspringen. Kortom: twee dagen met veel afwissende atletiekonderdelen en kijkplezier voor alle liefhebbers van de atletieksport!

DATUM, TIJD EN PLAATS
De wedstrijden worden op 11 en 12 mei gehouden bij AV Zaanland aan de Vincent van Goghweg te Zaandam. Op beide dagen beginnen de wedstrijden om 10:00 uur, de laatste onderdelen hebben plaats om 15:30 uur. De toegang is gratis.