• KZ/Hiltex van hoger niveau

    Foto Hans de Wolff

KZ/Hiltex verslaat Avanti na slechte eerste helft

KOOG AAN DE ZAAN  Na een zeer matige wedstrijd heeft KZ/HILTEX opnieuw twee punten aan het totaal toegevoegd. Het nog puntloze Avanti mocht in de rust, bij een stand van 13-13, nog dromen van een goede afloop maar de uiteindelijke eindstand van 31-22 sprak boekdelen.

De jonge ploeg van Wim Bakker begon slecht aan de wedstrijd. Niet scherp en ook slordig in de combinatie. Het gevolg was dat de gasten uit Pijnacker na 12 minuten aan de leiding gingen met een 2-6 voorsprong. Gelukkig herpakten de Kogers zich langzaam maar zeker waardoor halverwege de eerste helft een 8-8 stand op het bord stond. Avanti gaf zich echter niet gewonnen en pakte tot vlak voor de rust steeds een voorsprong van twee punten. Alwin Out en Rosemarie Schep-Roozenbeek schoten de thuisploeg echter weer naast Avanti.

In de tweede helft namen de bezoekers nog wel via Jordi van Zuidam de leiding 13-14, maar daarna ging het licht uit bij Avanti. Een prachtig afstandsschot van Marjolijn Schenk was de eerste voorsprong van KZ/Hiltex in deze wedstrijd (15-14). Daarna ontwikkelde de wedstrijd zich ten gunste van de Zaankanters en werd geleidelijk de voorsprong uitgebouwd tot een grote overwinning 31-22.

Trainer/Coach Wim Bakker na afloop:  "Het was een stroperige wedstrijd die laat op gang kwam. Wij hebben in dit soort wedstrijden moeite om het spel te maken".

Uiteindelijk stemde de overwinning hem wel  tevreden en roemde hij het scorende vermogen van zijn dames in deze wedstrijd. Met zijn ploeg staat Bakker voorlopig op de vijfde positie in het klassement. De eerste vier zijn een garantie op een plek in de nacompetitie.

Doelpuntenmakers KZ/Hiltex: Stijn van der Vegt 7, Esther Cordus 6, Alwin Out 4, Marjolijn Schenk 4, Joost Hofman 3, Anna Kriek 3, Emiel de Kruijff 2, Jordi Pasma 1 en Rosemarie Schep-Roozenbeek 1.