KZ/Hiltex scoort eerste uitwinst in Bennekom

STREEK Wellicht kent men in het KZ kamp de kreet 'Slechte wedstrijden moet je ook winnen'  en hebben de volgelingen van coach Wim Bakker dat ten uitvoer gebracht. De eerste uitoverwinning voor KZ/Hiltex in de Korfballeague competitie 2017-2018 is in ieder geval een feit. In Bennekom werd DVO/Accountor nipt met 20-21 verslagen.

In datzelfde Bennekom toonde men zich aan het begin van dit seizoen opgewekt. 'Wat gaan we in Bennekom meemaken? Vorig jaar was een tumultueuze, met degradatieangst, scheidende trainers, onbegrijpelijk misgelopen overwinningen en schitterende wedstrijden tegen topploegen in het slot van de competitie. Het resultaat was de zevende plek en rond die ranking staan we de laatste jaren eigenlijk altijd. Hoog tijd dus voor een stapje omhoog en wie anders dan de grote meester Ben Crum die dat voor elkaar kan krijgen?' zo viel te lezen op de website van de club.

Het werd zaterdagavond een wedstrijd die niet echt het beste in de Koogse spelers boven wist te brengen. De thuisploeg wist heel lang het initiatief te houden en daarmee de voorsprong. Toch waren het de 'Koogers' die op cruciale momenten een achterstand van drie goals (10-7 in eerste helft en 17-14 vlak na de pauze) wist weg te poetsen.

In het Zaanse team wist Esther Cordus haar kwaliteiten ten volle te tonen. Zij was het die de 20-20 liet aantekenen waarna Anna Kriek de winst veilig stelde.  Dat leek wat vroeg – er stonden nog negen speelminuten op de klok – en de voorsprong had nog groter kunnen uitvallen als Jordi Pasma niet de strafworp twee minuten voor tijd miste. Op het moment dat Alwin Out in de slotseconden  de bal als verdediger wist te onderscheppen was de zege een feit.

De eerste wedstrijd in het nieuwe jaar is die op 6 januari tegen het tot nu toe puntloze Avanti uit Pijnacker. Het Topsportcentrum De Koog mag die dag een gemotiveerd KZ/Hiltex verwachten dat de aansluiting met de Top 4 dichterbij kan halen. Winst is het enige dat telt in deze fase van de strijd.

De stand in de Korfbal League is nu:

1 PKC/SWKGroep                           7 - 14

2 TOP/SolarCompleet                   7 - 12

3 LDODK/Rinsma Modeplein     7 - 10

4 Fortuna/Delta Logistiek            7 - 10

5 Blauw-Wit (A)                               7 - 8

6 KZ/Hiltex                                         7 - 6

7 DOS '46                                            7 - 4

8 KCC/SO natural                            7 - 4

9 DVO/Accountor                           7 - 2

10 Avanti (P)                                     7 - 0