• De voltallige KZ/Thermo4U selectie

    Marco Spelten

KZ klaar voor zaalkorfbalseizoen

KOOG AAN DE ZAAN De supporters van de Koger topkorfbalclub kijken met spanning uit naar wat er in de komende weken door hun vlaggenschip wordt gepresteerd. In de twee voorgaande seizoenen werd afscheid genomen van een aantal routiniers, voor wie het tijd werd voor gezinsuitbreiding en andere, ook bij het leven behorende zaken. Nu staat er een ambitieus jong team, dat al heeft getoond veel mogelijkheden te hebben. De uitdaging is om daar ook heel vasthoudend in te zijn.

Lengte is in zaalkorfbal een steeds belangrijker factor geworden, zeker als dat gekoppeld kan worden aan beweeglijkheid. In dat opzicht brengen 'de Koogers' flink wat centimeters op de vloer en dat wordt een boeiende factor van belang.

Bij de dames is de inbreng van international Esther Cordus natuurlijk helder. Het niveau van de andere speelsters, Anouk Haars, Anna Kriek en Marjolijn Schenk is daarbij nog steeds groeiende en daarachter geldt dat ook voor de andere vrouwen in de selectie.

Bij de mannen wordt er nog 'geknokt' om de vier plekken in het team, maar het kan ook heel goed zijn, dat de ervaren coach Wim Bakker met een vijftal gaat beginnen. De mogelijkheid van spelers wisselen - en tijdens de wedstrijd weer terugbrengen in het team - zijn immers definitief verruimd. International Jordi Pasma speelt daarbij natuurlijk een rol, maar aanvoerder Joost Hofman is ook een niet te onderschatten factor. Bas van der Bijl is 2,04 m lang, maar groeit daarnaast in niveau ook en dat laatste kan zéker gezegd worden van Alwin Out en Emiel de Kruijff.

KZ / Thermo4U

Het is even wennen aan de nieuwe naam: KZ / Thermo4U. Met het overlijden van de bijzondere en breed gewaardeerde Pieter Hildering kwam er ook een einde aan de sponsoring door diens bedrijf Hiltex. Thermo4U – een experimentele foto-methode op warmtebasis, die in de medische wereld gebruikt wordt – vormt in combinatie met het eveneens in het Topsportcentrum De Koog gevestigde Sports Performance de nieuwe hoofdsponsor van KZ. Ook het KNKV vond een nieuwe hoofdsponsor voor de Korfbal League, die nu is opgesierd met de naam Cashback World Korfbal League.

Zaterdag werd de laatste oefenwedstrijd gespeeld tegen DOS'46 uit Nijeveen Zaterdag start de competitie en komt DeetosSnel uit Dordrecht naar De Koog voor de eerste thuiswedstrijd. En ook dan is, als altijd, de aanvang om 20.00 uur. Er is plaats voor veel toeschouwers in het Topsportcentrum De Koog.