• KZ B1 landskampioen

    KZ Luna
  • Brons voor KZ D1

    KZ Luna

KZ jeugd sterk op dreef

KOOG AAN DE ZAAN Met twee sterke teams in de finalestrijd kijken ze in Koog aan de Zaan bij KZ/Thermo4U tevreden terug op deze zaterdag. De B1 behaalde het landskampioenschap in de Groen Geel hal waar de D1 als derde eindigde in Dordrecht.

In de finale om het landskampioenschap trad KZ B1 aan tegen DOS'46.  Zij werden gesteund door een hele horde supporters die de reis per fiets aflegden. Na een spannende strijd was het uiteindelijk de Zaanse ploeg die gehuldigd kon worden. Zij werden na een 29-26 zege Nederlands kampioen.

Laatste nieuws om 13.50 uur - Het bestuur nodigt alle leden uit om vanaf 16.00 uur vanmiddag naar het clubhuis te komen om de B1-sterren te feliciteren. En dan kunnen we meteen ook schouderklopjes uitdelen aan

De D1 moest naar Dordrecht. Eerst wachtte in de poule PKC dat met 10-5 werd verslagen, eenzelfde lot onderging Nieuwerkerk (4-5) waarna De Meeuwen net een maatje te groot bleek (4-5) waardoor de finale een 'brug' te ver bleek. In de strijd om het brons wisten de Koogers na verlenging een 5-6 winst te boeken en was de derde plaats voor KZ/Thermo4U een prima prestatie. Fortuna, de Nederlands kampioen van afgelopen jaar, moest genoegen nemen met plek vier.

Jong Oranje-speelster Brett Zuidwegt heeft de beker uitgereikt aan de Zaanse ploeg. Het is een derde plaats met een gouden randje geworden. KZ was n.l. de enige ploeg die wist te winnen van kampioen CKV Nieuwerkerk.