• Op de foto worden de nieuwe shirts gepresenteerd

    KK Media

KZ en de sponsor onthulling

KOOG AAN DE ZAAN Het slotakkoord van het korfbalseizoen kreeg vanmiddag bij KV Koog Zaandijk een aparte ontknoping.  Een bijzondere start voor 'Ook het veld is leuk' noemde preses Corry Noom het. Want voorafgaand aan het priktoernooi kon KZ uiterst opgewekt haar nieuwe sponsor noemen.

Na jarenlang te zijn gesteund door het bedrijf van de veel te vroeg overleden Pieter Hildering, Hiltex, neemt Ralph van der Horst het sponsorstokje over met zijn Sports Performance en Thermo4U. De samenwerking tussen de korfbalclub en Hiltex is sinds 2010 een uiterst succesvolle geweest. Menigeen sprak van een ideale combinatie. Dat daar een einde aan zou komen was al ruim van tevoren bekend. Het bood het bestuur en vooral de Sponsorcommissie van KZ voldoende gelegenheid een nieuwe sponsor te vinden. Die zoektocht kostte niet veel kilometers. Want Sports Performance/Thermo4U is eveneens gevestigd in het Topsportcentrum De Koog.

De relatie tussen club en nieuwe sponsor is er één die al jaren bestaat. Nog in de tijd dat Van der Horst met zijn bedrijf gevestigd was aan de Westzijde in Zaandam maakten vele 'Koogers' al gebruik van de mogelijkheden die Sports Performance bood. De samenwerking kwam mede tot stand doordat m.n. Wim Bakker een vooruitziende blik blijkt te hebben die perfect aansluit bij die van Van der Horst c.s.

Met de komst van Thermo4U gaat het nu nog verder. Want de basis daarvan is een infraroodcamera waarmee (dreigende) overbelasting van het lichaam waar kan worden genomen. 'En met succes!' zo liet Ralph van der Horst tijdens een korte introductie weten. 'De camera heeft al meerdere keren bewezen dat de blessures op een andere plek in het lichaam aanwezig waren dan de pijnklachten aangaven. Het eerste team van AZ, FC Marlène (eredivisie zaalvoetbal), KZ (Korfbal League) en profvoetballer Anwar El Ghazi (FC Lille en ex-Ajax) weten daar alles van.'

Tijdens de officiële handeling werden achter de sprekende voorzitter de vlaggenmasten met de KZ/Hiltex vlaggen neergelaten. Vaardige handen wisselden de vlaggen en zo werd duidelijk hoe de nieuwe uitstraling zal worden. Noom vertelde dat voor de senioren Thermo4U op de shirts zal prijken, terwijl voor de jeugd Sports Performance dat zal zijn. Er is een contract voor dire seizoenen overeengekomen. waarbij de club als KZ/Thermo4U de competitie in zal gaan.

Sports Performance heeft een tweetal vestigingen waar je terecht kunt. In Koog aan de Zaan maken zij deel uit van het Topsportcentrum De Koog. In Alkmaar zijn zij gevestigd in het AZ Stadion.