Korfballen in de buitenlucht

STREEK Op de diverse Zaanse korfbalcomplexen is de strijd op het veld weer in volle hevigheid losgebarsten.

Bij KZ/Thermo4U was men er eigenlijk nog niet helemaal klaar voor zo bleek in de achterliggende periode. Desalniettemin werd het vege lijf door de 15-25 zege bij Dalto gered en kan de competitie rustig uitgespeeld worden.

Op het Trickelsoord in Wormer was het Groen Geel dat aan SCO duidelijk maakte dat zij een maatje te klein was. Een uiteindelijk overtuigende 23-16 winst zonder dat de wedstrijd echt naar een hoogtepunt kon groeien. De Wormers blijven verwikkeld in de strijd om het kampioenschap.

Bij ZKV heerste na de 17-16 nederlaag bij Apeldoorn aanvankelijk de teleurstelling. De sfeer in het Zaandammer kamp sloeg om als een blad aan de boom toen bekend werd dat concurrent Dindoa gelijkspeelde. Dat maakt dat beide ploegen nu met 16 punten uit 11 wedstrijden gedeeld koploper zijn.

Voor Roda was het bezoek van Refleks aan Westzaan geen prettig gebeuren. Er werd een 16-19 nederlaag geleden. Twee spelers van het eerste moesten nu het tweede helpen kampioen te worden.

Bij ZKC'31 lijkt het seizoen al afgesloten. Tegen ODO liepen de Zaandammers tegen een 15-7 nederlaag aan. Deze week zal trainer Voorneveld met zijn discipelen bespreken hoe het anders kan/moet.

In Assendelft beginnen ze er bij Furore steeds meer geloof in te krijgen dat het vlaggenschip de titel in de derde klasse gaat behalen. Zelf wist het achttal van trainer Dave van Zonderen met 15-12 te winnen van Aurora. Extra goed nieuws kwam terecht op sportpark De Omzoom via de melding van het 14-13 verlies van directe concurrent OKV bij DKV/Victoria. Met de directe confrontatie met én bij de Oostzaners op de agenda is de voorsprong nu twee punten. Winst voor Furore betekent feest in Assendelft.

Een gehavend Zaandam Zuid verloor met 10-12 van Helios en zal er nog aan moeten trekken om het seizoen rustig uit te kunnen spelen.