• KNKV

Laatste vier WK korfbal 2019 bekend

STREEK Ieder toernooi – zo ook het WK Korfbal in Zuid Afrika - heeft iets van het bekende 'Tien kleine kindertjes' liedje. Gaandeweg blijven er steeds minder op het hek over en in dit geval korfballanden in het schema op weg naar de finale.  

De kwartfinale gaf twee volledig Europes wedstrijden te zien. België versus Tsjechië en Nederland versus Duitsland. Hoewel de Tsjechen tot nu toe een solide toernooi kenden en ongetwijfeld van plan waren de Diamanten waarschijnlijk hun zwaarste test tot nu toe zullen bezorgen, was het toch België dat overtuigend naar een 27-10 winst toespeelde.

De tegenstander van Nederland, in dit geval Duitsland, toonde tot aan deze krachtmeting geen goede vorm te hebben gehad. Bij rust was het verschil eigenlijk al onoverbrugbaar (13-3) zodat de eindstand niemand verraste (25-9).

In de andere kwartfinalewedstrijden versloeg China met 25-21 Portugal terwijl Suriname nipt verloor van Taiwan (18-20).

Dat betekent dat Nederland in de halve finale China treft en België het zal moeten opnemen tegen Taiwan. Met het oog op de (verwachte) finale is het goed te weten dat Nederland tot nu toe de meeste wereldtitels verzamelde. Van de voorgaande tien WK's werden er liefst negen gewonnen. De enige keer dat Nederland geen kampioen werd was 1991 toen België in eigen land tot winnaar werd gekroond.