• Dolle vreugde na het doelpunt van Martijn Oele

    Foto DLL

Knollendam wint derby van WSV'30

OOSTKNOLLENDAM Het idee om de allereerste derby tussen Knollendam en WSV'30 op een zaterdagavond te verspelen zal door de groengele familie waarschijnlijk als een historisch wijs besluit de geschiedenisboeken ingaan. Op een winderig complex werd onder grote belangstelling een 1-0 winst geboekt door het team van trainer Geert Rol.

Knollendam-WSV'30. Het is niet alleen een heuse derby, het is ook voor het eerst in de historie dat de teams elkaar in competitieverband treffen. Een speciale wedstrijd derhalve en burgemeester Tange, zijn echtgenote en wethouder Saelman waren op  deze bijzondere zaterdag 27 januari aanwezig.  De burgemeester verrichtte bovendien de aftrap va de partij in de vierde klasse D.

De belangstelling was ondanks het barre weer uitstekend. In de uren voorafgaand verdween een tent, opgezet om de kantine te ontzien, door een rukwind in de polder. Dat maakte het in én rond de kantine, met nota bene Fortuna Wormerveer bediening achter de bar, continue druk.

Knollendam heeft een felbevochten maar zeer verdiende overwinning op WSV'30 behaald. Onder genoemde barre omstandigheden was voetbal nauwelijks mogelijk. In de eerste helft ging het gelijk op maar in de 17e minuut bracht  Knollendam de voorsprong dankzij een fenomenale goal van routinier Martijn Oele.

In de tweede helft kon Knollendam zonder al teveel grote problemen stand houden. De Wormer ploeg koos, net als in het eerste bedrijf, te vaak voor de lange bal. Daar had de goed opgestelde K-defensie weinig problemen mee. Het waren nog een paar spannende minuten maar uiteindelijk was Knollendam winnaar. De ontlading bij spelers en trainer was na deze sensationele overwinning uiteraard enorm.

Na afloop van de wedstrijd was er in de kantine vanzelfsprekend een spetterend optreden van de Zaanse zanger Benjamin. In Knollendam zal het daarom nog lang onrustig zijn gebleven……

In 4D staat WSV'30 weliswaar aan kop (12 gespeeld 20 punten), maar weet het Ilpendam (9-19) en RCZ 9-19) als lastige volgers achter zich. Knollendam staat op de vierde positie (11-17) en kan in principe gelijk komen met de Wormer opponent. Kortom: de strijd in 4D is nog lang niet gestreden.