• Saenden in de aanval, Knollendam wijkt niet

    Theo van Vlaanderen

Knollendam definitief zaterdagfan

OOSTKNOLLENDAM Er zijn volop mensen in het Knollendamse die het wel zien zitten om in het vervolg alle thuiswedstrijden op zaterdagavond te spelen. Uit de nu twee gespeelde duels wist het team van trainer Geert Rol een optimale score te behalen en zal de penningmeester van de Groengelen zeer tevreden zijn over de inkomsten.

De eerste wedstrijd was tegen dorpsgenoot WSV'30 welke met opvallend gemak werd verslagen. Deze keer kwam Saenden op bezoek. In de voorbeschouwingen werd het team van trainer Raphael Supusepa tot de titelkandidaten gerekend waar promovendus Knollendam vooral van handhaven uit ging. Van die verhoudingen is in de barre omstandigheden weinig te merken geweest.

Met een barre wind vanuit de polder was het bereiken van de dorpsgrens voor menig fietsende dorpeling al een probleem. Zij kenden echter de noodzaak op die manier thuis te komen. De extra belangstelling voor deze derby uit de zondagse vierde klasse D leek ook onder de omstandigheden te lijden. Waar de Wormerse derby zorgde voor een door publiek omzoomd veld bleef het nu beperkt tot een volle kantine en goed gevuld terras. De enige plek waar nog enige beschutting was te vinden.

Saenden kende als eerste twee tegenstanders. Behalve de Knollendammers was de wind ook een lastige klip. De bal in voorwaartse richting transporteren had iets van een Olympische tak van wintersport. Menigmaal zag doelman Mo Kusadasi zijn trappen weer op zijn eigen doel afkomen. Diezelfde doelman stond – zodra zijn teamgenoten toe kwamen aan een aanvalsopbouw – steeds ver voor zijn doel. Het moet de thuisploeg niet zijn opgevallen. Zij schoten geen keer van afstand op het doel.

In het tweede bedrijf wist de thuisploeg aanzienlijk beter met de omstandigheden om te gaan. Op overtuigende wijze werd Saenden op eigen helft gehouden en konden de Groengelen naar een 4-0 winst uitlopen. Onderweg werden aan beide zijden nog goals afgekeurd zodat gesteld mag worden dat het publiek ondanks alles een prima avond heeft beleefd.

Komend weekeinde gaat Saenden (13 gespeeld, 19 punten) op bezoek bij runner-up Ilpendam (14-29). Knollendam (16-26) zal bij rode lantaarndrager Purmerland (16-4) normaliter geen problemen ondervinden. Door het verschil in het aantal gespeelde wedstrijden is het nog steeds moeilijk een topfavoriet voor de titel aan te wijzen.