• V.l.n.r. Quincy Sijpenhof B klasse Zaandam, Sem Braan A klasse Wormer, sensei Andre Mannaart, Sharon Mannaart B klasse Krommenie en Jeffrey Huijgens C klasse Zaandam

    Nico Huijgens

K-1 VECHTSPORTGALA

[ZAANDAM] Het is lang geleden maar de actualiteit vraagt er gewoon om. Het kickboksen is na het damesvoetbal de snelst groeiende sport in Nederland en Zaandam kan natuurlijk niet achterblijven.
Jaren geleden organiseerde Zaankanter Andre Mannaart, de huidige eigenaar van de vermaarde sportschool 'Mejiro Gym' uit Amsterdam, al evenementen in de sporthal van Zilvermeeuwen. De kampioenen van nu zetten daar hun eerste schreden in de ring. Op zaterdag 7 oktober is sporthal Zaanstad-Zuid het decor van een groots opgezet vechtsportgala dat in samenwerking met RINGS Fighting Network wordt georganiseerd. De beste Zaanse vechters komen in actie.

[SAMENWERKING] Het is een spraakmakende samenwerking, die tussen RINGS en Mejiro Gym. Beide organisaties hebben een grote reputatie in de Nederlandse vechtsportwereld. RINGS is organiseert per jaar acht vechtsportgala's door het gehele land. Sportschool Mejiro Gym wordt gezien als de oerbron van het kickboksen in Europa. Andre Mannaart, geboren en getogen in Krommenie nam in 1991 de fameuze sportschool over. Onder zijn leiding werden vele kampioenen geboren waaronder Sem Braan, eveneens afkomstig uit de Zaanstreek, die op 7 oktober de hoofdpartij voor zijn rekening neemt.

[VECHTERS UIT REGIO] Ondanks dat Mejiro Gym gelegen is in de hoofdstad zijn veel Zaankanters daar actief in de dojo (vechtsportzaal). Naast Sem Braan zullen ook Quincy Sijpenhof, Jeffrey Huijgens en Sharon Mannaart, jawel de dochter van, in actie komen in sporthal Zaanstad-Zuid. Volgens André Mannaart is de organisatie van het evenement in goede handen: "Met RINGS, de organisatie van promotor Milco Lambrecht, hebben wij een sterke partner. Het Gala zal dan ook van een hoog niveau zijn, voorzien van een mega grootbeeldscherm, videoclips en licht geluidsshow. Het mooiste vind ik dat er veel vechters uit de regio in actie komen. Dat geeft een echte Zaanse sfeer en het is mooi dat Zaandam nu een eigen kickboksgala heeft".

[K-1 REGELS] De presentatie is in handen van de bekende DJ/VJ Jeroen Post die in Nederland alle grote vechtsportgala's, zoals in de ArenA, als ringannouncer heeft begeleid. Alle kickboksgevechten worden gevochten volgens de Japanse K-1 regels die de sport voor de kijker meer aantrekkelijker heeft gemaakt.