• Groen Geel duidelijk een maatje te groot voor Unitas/Perspectief

    Theo van Vlaanderen

Groen Geel zeker van play offs

STREEK Het beste nieuws kwam ongetwijfeld zondagmiddag door. In de Hoofdklasse heeft Groen Geel uit Wormer zich definitief gekwalificeerd voor de nacompetitie die er toe moet leiden dat promotie naar de Korfbal League een feit gaat worden. Zelf wonnen de Groen Gelen eenvoudig van Unitas/Perspectief (36-29) en omdat Wageningen bij AW/DTV met 33-26 verloor gaat Groen Geel de play off in. Voordat het zover zal zijn wacht de Groen Gelen nog drie mooie competitierondes waarin Groen Geel en AW/DTV gaan bepalen wie zich als de nummer 1 en 2 plaatsen voor de play off. De 'best of three' serie zal gespeeld worden op 10, 17 en 20 maart. De finale staat 24 maart op de agenda.

In het Friese Gorredijk heeft KZ/Hiltex niet voor de verrassing kunnen zorgen die menigeen verwachtte. Zowel LDODK/Rinsma Modeplein als KZ/Hiltex was er alles aan gelegen om de twee punten in de wacht te slepen. Ze zijn twee van de vier ploegen die azen op plek vier van de ranglijst. Aan het eind van de middag bleek LDODK de beste ploeg. De thuisploeg won verdiend met 30-24. KZ begon sterk aan de wedstrijd maar zag vlak voor rust de 8-10 voorsprong teruglopen tot een 10-10. In het tweede deel bleken de 'Koogers' niet meer bij machte de Friezen een strobreed in de weg te leggen. Pas bij 30-19 kwamen de Zaankanters weer op de proppen en eindigde de wedstrijd in een 30-24 nederlaag. De nacompetitie is nu onbereikbaar voor het team van coach Wim Bakker.

Koploper Meervogels bleek duidelijk een maatje te groot voor ZKV (16-30) en toonde zich daarmee de meest complete ploeg van deze klasse.

ZKC'31 wist dat het tegen Exakwa nog iets recht te zetten had. Dat verliep naar wens getuige de 26-21 winst en maakt dat de Zaandammers nu op positie drie staan.

Zaandam Zuid ondervond bij Fluks nagenoeg geen weerstand en kon een eenvoudige 9-21 zege boeken.

De derby tussen OKV en Furore leek aanvankelijk een verrassing te gaan opleveren. Binnen tien minuten was het 3-0 voor de Oostzaners, maar de Assendelvers herpakten zich als koploper en wisten een 11-19 winst uit het vuur te slepen.

Met het oog op de jubileumactiviteiten bij Roda (100 jaar bestaan) zorgde het eerste achttal in de uren daaraan voorafgaand al voor de nodige opwinding. tegen Rapid mocht niet verloren worden en dat werd ternauwernood in de slotseconden voorkomen. Drie doelpunten verschil het lot te bepalen voor de Westzaners, maar goede wissels zorgden toch nog voor een 24-24 remise.