• Een beeld van de verbeten strijd onder én rond de paal

    Foto Peter Seijmour

Groen Geel versus AW/DTV: 'tikkie' stroperig

WORMER In het nieuwe jaar de competitie hervatten tegen je directe concurrent is ideaal. Zeker als je die wedstrijd mag afwerken in eigen hal. Groen Geel kon zaterdagavond een flinke stap richting titel zetten door AW/DTV te verslaan.  Een treffen tussen aanstormend- en geroutineerd talent. Iedereen was er zicht- en hoorbaar klaar voor en het arbitraal duo bestaande uit arbiter Rick Voskamp en assistent Alex den Hartog wist  dat zij uiterst scherp moest zijn.

De thuisploeg startte in de wetenschap dat zij in de voorafgaande partijen net iets beter qua punten scoren waren geweest.  Dat noopte de gefuseerde Amsterdammers er extra tegenaan te gaan. Vorig seizoen nog gedegradeerd uit de Korfballeague en nu vol plannen die terugval in één seizoen goed te maken.  In dat team nog altijd grote namen zoals bijvoorbeeld de 34 jarige Steffen Pang (eerder Blauw Wit), maar ook Deniece Derlagen (30) die overkwam van het Zaandamse ZKV.

De spanning was duidelijk voelbaar in de tot de nok toe gevulde Groen Geel sporthal. Kevin Dik opende de wedstrijd met zijn eerste score. In de persoon van Céderic Pardieck kende de Amsterdammers niet alleen hun topschutter van deze wedstrijd (zes goals) maar ook was hij de man die aangaf hoe de jonge Groen Gelers uit hun spel te halen. Zijn teamgenoten volgden dat voorbeeld vol overtuiging. Ooit was er een tijd dat korfbal een contactloze sport was. Deze wedstrijd bewees dat je zonder fysieke inspanningen tot aan het randje niet meer meedoet. Het 'tikkie' in de kop van dit artikel werd toegepast in nagenoeg ieder persoonlijk duel. 

Met nog een kwartier te spelen in het eerste deel nam AWDTV het initiatief stevig in handen en leken de Wormers onder indruk van haar tegenstander. Er kwam een voorsprong voor de bezoekers op het scorebord en deze leek ook de rust te gaan halen. Met een laatste krachtsinspanning wist Groen Geel toch nog langszij te komen. Carlo de Vries werd eerst tegen de grond gewerkt, maar wist de toegekende strafworp te benutten en net voor het rustsignaal was het Elise Al die de 12-12 binnen schoot.

Op de tribunes bleef het vertrouwen in een goede afloop groot. 'Het verloopt wat stroperig' concludeerde Groen Geel preses Rick de Wit. 'We zullen flink aan de bak moeten.'

Na de pauze hervatte de gasten meteen helder. Danny de Vos scoorde meteen en met meer dan stevig spel kon AWDTV het Groen Gele tegenspel redelijk tot goed ontregelen. Ook nu weer spelend tot de grens en – indien toegelaten door de arbiter – daar net over heen. Het verschil tussen het Hoofklasse- en Korfballeaguespel.

De achterstand wilde niet ophouden. Het noopte Dico Dik de nodige wissels toe te passen. Zo betrad Ivar Karsters onder luide aanmoedigingen de vloer, maar werd ook Lisanne de Bruin ingezet. Haar eerste daad was de 15-15 te scoren waar Karsters diverse keren dichtbij een treffer was. Desondanks wisten de Amsterdammers de score in haar voordeel te houden.  Dit deden zij mede door professioneel tijd te rekken en uitvoerig te wisselen. De bank deed zich nadrukkelijk gelden. Ook dat hoort er bij weten de Korfballeague volgers.

Met nog vijf minuten op de klok en bij een stand van 19-20 leek Carlo de Vries de gelijkmaker te gaan scoren uit een strafworp. Die poging mislukte en leek de nekslag voor de Wormer jeugd. Hoewel nog getracht werd de stand een gunstiger aanzien te geven was het laatste woord aan AW/DTV dat de eindstand van dit gevecht tussen twee culturen in haar voordeel besliste (20-22).

Doelpuntenmakers Groen Geel: Kevin Dik (7), Carlo de vries (7), Terrenc Griemink (2), Martin Coevert (1), Marieke Duineveld (1), Lisanne de Bruijn (1), Elise Al (1).

Een tegenvaller in de Wormer beeldvorming. Het eerstvolgende treffen tussen beide ploegen is pas als laatste geprogrammeerd in deze competitie. Het is derhalve zaak alle tussenliggende partijen te winnen. De ploeg die het minst zal morsen dan als de kampioen het seizoen besluiten.

Actuele stand:

1             AW/DTV 1          7             12           6             1             0             167         147

2             Groen Geel 1    7             12           6             1             0             187         139