Groen Geel verslaat Nic toch overtuigend

STREEK Natuurlijk was de grote vraag in hoeverre het jonge en op Hoofdklasse niveau onervaren Groen Geel de verloren kraker in eigen hal (AWDTV wist met 20-22 te winnen) verwerkt had. Zaterdagavond in Groningen moesten de Wormers tegen rode lantaarndrager Nic weer werken aan versteviging van het moreel én puntentotaal. Dat lukte gezien de 23-30 overwinning.

Het herstel leek op voorhand niet verweg. De Groningers wisten immers in 2017 geen wedstrijd nog te winnen. Nic./John Schokker Makelaardij opende 2018 verrassend sterk met een zwaarbevochten overwinning op Unitas/Perspectief. In datzelfde Groningen steeg de stemming nog verder door  de kortstondige terugkeer van Ricky Wu. Als speler van Nic. was de Taiwanees al eerder de revelatie in de Nederlandse korfbalcompetitie. Met Nic. speelde de nu 29-jarige Ricky Wu destijds de sterren van de hemel in de Korfbal League. In Wu's huidige reisschema past – zo klonk het bij Nic -  helaas alleen de thuiswedstrijd tegen Groen Geel.

Een lange rit moeten rijden is alleen leuk als je dat doet met de twee winstpunten in de tas op de terugweg. Groen Geel heeft dat ervaren. De heen en terugreis (in totaal 404 kilometer vermits de juiste route te hebben gevolgd) was ongetwijfeld nu een plezierritje?  

In het eerste bedrijf wisten de Wormers de lange reis nog niet uit het lijf te spelen. In de pauze leidde de thuisploeg tenslotte met 12-10. Na de pauze was het bij Groen Geel duidelijk anders. Dat vertaalde zich in een gunstige ontwikkeling qua stand. Na vijf minuten spelen kwam voor het team van trainer Dico Dik de balans terug in de strijd (14-14).

Langzamerhand tekende zich de zege af. Met nog ruim tien minuten te gaan was daar de eerste voorsprong (18-20) waarna het verschil rap toenam. In de slotfase mistte Groen Geel bij een stand van 18-23 zelfs nog een strafworp. Uiteindelijk bepaalde de bezoekers de eindstand op 23-30.

Helaas voor de Wormers wist ook de directe concurrent te winnen. Na een mooie slotfase won AW.DTV  met 31-27 van Unitas. Dat maakt dat beide teams gedeeld koploper blijven.

De doelpunten van Groen Geel kwamen van Kevin Dik (10), Terrenc Griemink (4), Nanda Conijn (2), Carlo de Vries (9), Martin Coevert (2), Marieke Duineveld (1) en Lisanne de Bruijn (2).