• Sinds kort een populaire kreet in Wormer: WZGGWZDB!!

    Rick de Wit

Groen Geel: titel oké, nu promotie afdwingen

WORMER Natuurlijk kon het niet mis. In de Hoofdklasse wachtte het vlaggenschip van korfbalvereniging Groen Geel nog slechts één klusje om het kampioenschap binnen te halen. Trainer Dico Dik was in de voorbeschouwing duidelijk. Ondanks het verlies eerder in Wormer zag hij geen probleem. Hij verwachtte dat zijn ploeg nu aan het langste eind trekt. "Wij zijn nu veel verder dan toen."

Na de eerste wedstrijd tegen AW.DTV op de helft van de competitie, hebben de Wormers hun doelstelling bijgesteld. Ondanks het verlies had Groen Geel eigenlijk moeten winnen. De Amsterdamse routine gaf toen nog de doorslag. 'We hadden toen al moeten winnen. Het was een bevestiging dat we het niveau aankonden. Vanaf dat moment hebben we gezegd: wij moeten voor de play-offs gaan.'

Die weg werd energiek ingeslagen en er werden geen punten meer gemorst. De concurrent uit Amsterdam deed ook wat er van haar verwacht werd en hoe mooi kan het dan zijn dat je in het laatste reguliere competitieweekend tegen over elkaar komt te staan.

Nu bleken de Wormers inderdaad klaar voor de strijd en wisten dat in in de Gaasperdamhal in Amsterdam te tonen. Geen moment heeft de Dik brigade tegen een achterstand moeten aankijken. Via doelpunten van Kevin Dik (8), Carlo de Vries (7), Terrenc Griemink (4), Martin Coevert (4), Nanda Conijn (2), Lisanne de Bruijn en Annabel Commandeur kon een 24-29 mee in de tas worden teruggenomen.

Het kampioenschap is nu een feit, maar zekerheid geeft dat nog niet. De Korfbal League lonkt nadrukkelijk, maar daartoe dienen nog flink wat inspanningen geleverd te worden. Te beginnen komende zaterdag in eigen en reeds uitverkochte hal. Tegenstander in een z.g. 'best of three' serie is Dalto/Klaverblad Verzekeringen. In de Hoofdklasse B eindigde dit team op plaats twee (14 gespeeld, 20 punten) achter kampioen DeetosSnel (14 gespeeld en 22 punten). De kampioen neemt het op tegen AW/DTV.

De winnaars van beide series spelen aansluitend één wedstrijd in de PKC hal. De ploeg die dat duel wint plaatst zich voor het Korfbalwalhalla terwijl de verliezer moet aantreden in een promotiewedstrijd tegen de ploeg die in de Korfbal League op positie negen zal eindigen (KCC/SO natural of DVO/Accountor). Gedegradeerd is Avanti/Flexcom.