• Groen Geel in de aanval

Groen Geel omzeilt lastige klip

WORMER Nu de eindfase der Hoofdklasse competitie voorzichtig gestart is moet blijken hoe tegenstanders Groen Geel tegemoet zullen treden. Van de tegenstander van zaterdag, het Friese SCO, was bekend dat zij het fysieke duel niet schuwen.  

Vooraf werd SCO betiteld als een van de mogelijke play-off kandidaten in deze competitie. Met de wetenschap dat Groen Geel afgelopen zaterdag een matige eerste helft speelde tegen NIC en een enerverende tweede bedrijf presenteerde was de moed volop aanwezig.

De start was niet optimaal. Twee strafworpen werden aan Wormer zijde gemist. Het derde schot was echter wel raak, maar in het veld was al duidelijk dat de Friezen uit Oldeholtpade niet de lange reis hadden gemaakt om zich als willig slachtvee van de vloer te laten spelen.

De stand bleef behoorlijk in balans en lukte het geen der teams echt afstand te realiseren.  Bij het rustsignaal van arbiter Peter de Boer, die zes strafworpen gaf, stond er op het scorebord een 13-12 voorsprong voor de thuisploeg. Nog niet echt geruststellend.

Na de break komen de noordelingen meteen weer langszij en is het duidelijk dat er dieper gegaan zal moeten worden dan vooraf wellicht bedacht. De Groen Gele dames hebben het moeilijk. Daarbij blijkt het tegenspel van SDO steeds fysieker te worden. Langs de lijn is het coach Aegle Frieswijk die zeer emotioneel aan het coachen is. Het lijkt er op dat de afkorting SCO staat voor Sport Club Overspannen. Ook binnen de lijnen wil het niet echt vriendelijk worden. Menno de Vries knijpt één van zijn Groen Gele tegenstanders al dan niet vriendschappelijk in de nek hetgeen hem op een gele kaart komt te staan.

Gaande de speelminuten begint de thuisploeg toch iets makkelijker te spelen en verschijnt er af en toe een voorsprong van op het scorebord. Definitief op slot raakt de wedstrijd echter niet. Telkens als dat zich lijkt voor te doen is er iedere keer een Fries die dat doorkruist. Pas vanaf de 24-21 van Elise Al krijgt Groen Geel het heft in handen en loopt uit naar een uiteindelijke 28-24 winst.

Doelpuntenmakers Groen Geel: Marieke Duineveld (1), Nanda Conijn (2), Lisanne de Bruijn (1), Annabel Commandeur (1), Elise Al (1), Kevin Dik (9), Martin Coevert (1), Terrenc Griemink (4) en Carlo de Vries (8).

Concurrent AWDTV wist met miniem verschil te winnen bij Tweemaal Zes (24-25) zodat beide ploegen gelijk bovenaan blijven staan. Zaterdag gaat Groen Geel op bezoek bij Rohda.