• Groen Geel in de aanval tegen Unitas ten overstaan van volle tribunes.

    Theo van Vlaanderen

Groen Geel naar ruime zege

WORMER In de Hoofdklasse A blijkt het verschil tussen de nummer 1 (Groen Geel) en de nummer  6 (Unitas Perspectief) groot. De overwinning (rust 18-12, eind 36-29) kwam zaterdagavond geen moment in gevaar.  Enige dip in de wedstrijd was het rondom de pauze wegvallen van topschutter Kevin Dik.

De ploeg uit Harderwijk kwam naar Wormer met de wetenschap dat zij gepositioneerd staan op een ogenschijnlijk veilige zesde positie. De ambities van Groen Geel zijn genoegzaam bekend: de Korfballeague en niets minder. De weg daar naar toe is niet zonder hindernissen. De uitwedstrijd bij Rohda werd bijvoorbeeld maar nipt met één doelpunt verschil gewonnen.

In een wederom volle Groen Geel hal komt het woord nipt dit keer amper ter sprake. Van meet af aan is het de thuisploeg die het initiatief heeft en houdt. Gestaag weten de Wormers de voorsprong uit breiden. Van 5-1 richting 14-5 is het bijna twee minuten voor rust al 18-11 als topscorer Carlo de vries een strafworp mist en de gasten nog tot 18-12 komen. Even daarvoor is Kevin Dik na het scoren van de 16-8 die in de hoek van de hal door zijn enkel gaat. Ivan Karsters neemt zijn plaats in.

De afwezigheid van Dik lijkt de Groengelen onzeker te maken. De Harderwijkers zien dat ook bij de start van het tweede bedrijf dik nog afwezig is al heeft hij in de rust wel weer zijn warming up kunnen afwerken.  Pas als de Oranje international daadwerkelijk weer binnen de lijnen is gekomen komt Groen Geel weer in haar ritme. Het verschil blijkt eenvoudig te handhaven. Weliswaar worden de oranjehemden niet van het veld gespeeld, maar echt zorgen hoeft Groen Geel zich niet meer te maken. Unitas coach Daniël de Man probeert nog enig perspectief te putten uit een poging zoveel mogelijk wissels toe te passen om het Wormer spelletje trachten te onderbreken. Dat heeft geen uitwerking. Misschien dat er af en toe wat te gemakzuchtig gespeeld lijkt te worden.  De spelniveau zakt maar aan het einde van de rit staat er een overtuigende 36-29 eindstand op het scorebord.

Doelpunten aan Groen Geel zijde: Nanda Conijn (4), Annabel Commandeur (3), Elise Al (2), Kevin Dik (8), Martin Coevert (3), Terrenc Griemink (4) en Carlo de Vries (12).

Met het oog op de play offs speelt Groen Geel nog drie competitiewedstrijden.  Op 10 februari gaat de ploeg van trainer Dico Dik op bezoek bij Wageningen, aansluitend ontvangt men 17 februari in eigen hal Tweemaal Zes om vervolgens de reguliere competitie af te sluiten op 3 maart in de kraker tegen en bij medekoploper AW/DTV.