• De uitgelaten en opgeluchte selectie viert feest

    KK Media

Groen Geel IJskoud de Beste

WORMER Op het sportpark Trickelsoord, de thuisbasis van korfbalvereniging Groen Geel, werd vrijdagavond flink wat afgeklapt. Daar was ook alle reden voor. Het eerste achttal werd in het zonnetje gezet vanwege de promotie naar de Korfballeague.

Een trotse voorzitter Rick de Wit opende de avond met een fotografische terugblik op het seizoen. Met regelmaat gebruikte hij het woord 'kanonnen' om aan te geven hoe zijn gevoelens waren.

Als sprekers kondigde hij de Wormerlandse wethouder Jeroen Schalkwijk aan, Kees Koomen als voorzitter van Topsport Zaanstreek en KNKV directeur en voormalig Groen Geel trainer Kees Rodenburg. Allen wisten op heldere wijze aan te geven dat het een prestatie is geweest van de hele club en dat de jeugd heel belangrijk is en blijft.

Tussen de bedrijven door 'Breaking News'. Als eerste de mededeling dat het bestuur van Groen-Geel in de afgelopen periode de samenwerking met Dico Dik, Thijs  Muller en Robert Luttik heeft verlengd. Ook teammanager Marcel Griemink en verzorgster Bianca Luttik gaan door. Om deze ontwikkeling verder kracht bij te zetten wordt Mariët Huitema komend seizoen aan de technische staf toegevoegd. Mariët was in het verleden als speelster succesvol bij ZKV, AKC Blauw-Wit en Groen-Geel op het hoogste niveau.

Een ander opvallend 'Breaking News' onderdeel was de aankondiging van de naamkoppeling van de club aan het bedrijf van de korfbalminnende familie Jorna. Zij openen binnenkort een ijssalon op de Gedempte Gracht in Zaandam. Aan de Meeuwenlaan in Amsterdam is de hoofdvestiging gevestigd. Er is een contract voor drie seizoenen aangegaan. De eerder gebruikte afkorting WZGGWZDB is gewijzigd in WZGGWZIJDB.

De reeds bestaande sponsorgroep blijft onverminderd actief.

De laatste spreker was trainer Dico Dik die memoreerde dat in het seizoen 2012-2013 is gestart met wat nu realiteit is geworden. Dat is niet vanzelf gegaan zo vertelde hij. Volgens clublid Fred Baar moest Dik eigenlijk stoppen na zeven vette jaren. 'Daar ben ik het niet mee eens. We hebben juist de zeven magere gehad, nu gaat het echte werk beginnen!'

Het slotstuk qua 'Breaking News' onderdeel had te maken met het complex. Niet alleen Topsport is belangrijk' benadrukte Rick de Wit. 'De vereniging gaat ook door. Vandaar dat de achterliggende periode de velden zijn gerenoveerd. Dat kost een bakkie geld en daarom zijn wij zeer blij met de substantiële bijdrage van het Gerrit Blaauw Fonds. De officiële opening zal op 14 april plaatshebben.'

Terwijl de preses deze woorden uitsprak werd de LED verlichting buiten ontstoken.

Dat het nog lang onrustig bleef in de kantine…………ligt voor de hand!