• Groen Geel PR

Groen Geel geveld door golden goal Dalto

WORMER Na het behalen van het kampioenschap in de hoofdklasse wacht Groen Geel de Play Off serie. Tegenstander daarin is Dalto/Klaverblad Verzekeringen. Het gaat om twee gewonnen wedstrijden. De Wormers mochten in eigen hal beginnen. Voor er één balomwenteling was te zien was er al de tegenvaller dat sterspeler en topschutter Kevin Dik wegens ziekte langs de lijn moest blijven.

De thuisploeg opende de score, kwam op 3-2 maar heeft daarna alleen maar tegen een achterstand aan moeten kijken.  Bij rust was de tussenstand 14-16.

Na de pauze bleef het duel het aanzien meer dan waard. Er werd voor iedere meter geknokt waarbij de gasten tot ver in de tweede helft de voorsprong wisten te behouden. Heel even leek het pleit beslecht toen er een stand van 20-24 viel te noteren met 14 minuten te spelen. Vanaf dat moment zette Groen Geel extra aan en wist het gat te dichten. Via een strafworp met op de klok nog 7.41 minuten te gaan werd het 26-26. Via 26-27 en andermaal een strafworp (27-27) wist Groen Geel met nog 46 seconden te spelen de 28-27 te scoren. Carlo de vries benutte de strafworp. De zege was daarmee nog lang niet zeker zo bleek. Want met nog 36 seconden te spelen werd het weer gelijk (28-28) . Heel Wormer leefde op toen er op de klok nog 12 seconden stonden en een stand van 29-28. Dalto wist de spanning echter goed uit te buiten en met nog twee tellen op de klok kwamen zij langszij (29-29).

Dat maakte een verlenging noodzakelijk. Daarin opende Dalto met twee goals maar waren het Carlo de Vries en Ivan Karsters die de 31-31 wisten te scoren. Een Golden Goal moest uitkomst brengen en die eer ging naar de gasten uit Driebergen.

Doelpunten Groen Geel: Martin Coevert (10), Carlo de Vries (8), Terrenc Griemink (6), Ivan Karsters (1), Nanda Conijn (5) en Marieke Duineveld (1).

Komend weekeinde gaat Groen Geel - hopelijk met een herstelde Kevin Dik op bezoek in Driebergen. Winst is noodzakelijk voor een beslissende derde partij.

GRO - DAL, 0 - 0:

Aanval GRO: Lisanne de Bruin, Elise Al, Martin Coevert, Terrenc Griemink

Verdediging GRO: Nanda Conijn, Marieke Duineveld, Carlo de Vries, Ivan Karsters