• Vol overgave van start gaan

    Le Champion

Duizenden kinderen in actie bij Mini Dam tot Damlopen

STREEK Tijdens de Dam tot Damloop is er ieder jaar ook een Mini Dam tot Damloop voor de jonge hardlopers. In Zaandam staan er naar verwachting 3.000 kinderen aan de start. In Amsterdam-Noord in het Molenwijkpark wordt er voor zo'n 1.000 kinderen een Mini Dam tot Damloop gehouden. Kinderen van 4 t/m 13 jaar kunnen meedoen aan afstanden die passen bij hun leeftijd, kijk voor meer informatie op www.damloop.nl. Inschrijven is mogelijk t/m maandag 10 september.

ZAANSTREEK Het spektakel van de Mini Dam tot Damlopen in Zaandam begint al in de startvakken, hier wordt namelijk een speciale warming-up gegeven door Juvat. Daarna volgt een parcours van 0,6 – 1,2 of 2,2 km vanaf de Burcht door het centrum van Zaandam naar de finish op de Peperstraat. Later op de dag eindigen hier ook tienduizenden deelnemers van de grote Dam tot Damloop. De kinderen krijgen bij de finish naast de medaille een tasje met diverse cadeautjes. Na afloop van de Mini Dam tot Damloop in Zaandam vindt een groot kinderfeest plaats op de Burcht! Hier zijn leuke sport- en spelactiviteiten. Speel levend tafelvoetbal, leef je uit op de stormbaan en geniet van leuke optredens. Dit feest mag je niet missen!

MOLENWIJK In Amsterdam-Noord kunnen de kinderen ook meedoen aan een van de Mini Dam tot Damlopen. Deze Mini Dam tot Damloop wordt georganiseerd door afdeling Sport van het Stadsdeel Amsterdam-Noord voor de scholen uit de omgeving. In de Molenwijk start om 09.00 uur een spectaculaire warming-up, dit gebeurt op het schoolplein in de Molenwijk. Kinderen kunnen in Amsterdam kiezen uit 1,0 of 1,8 km, afhankelijk van de leeftijd. De finish is in het Molenwijkpark, waar ook de kinderen een welverdiende medaille krijgen met een presentje van het stadsdeel. Daarna worden er in het park leuke activiteiten georganiseerd.

TRAININGEN Mini Dam tot Damloop clinicsTer voorbereiding op de Mini Dam tot Damlopen worden er in samenwerking met AV Zaanland en Sportbedrijf Zaanstad diverse clinics georganiseerd in Zaandam. De kinderen kunnen zich goed voorbereiden op de Mini Dam tot Damloop. In Zaandam worden de trainingen gegeven op donderdag 30 augustus, 6 september en 13 september van 18.00 tot 19.00 uur. In de Molenwijk worden de trainingen gegeven op woensdag 5 september, 12 september en 19 september van 18.00 tot 19.00 uur.

INSCHRIJVEN Nog niet ingeschreven voor één van de Mini Dam tot Damlopen? De inschrijving sluit maandag 10 september. Zorg dat je je voor deze dag nog inschrijft, zodat je er op zondag 23 september bij bent! Op de dag zelf is inschrijven niet mogelijk, er is geen na-inschrijving. Inschrijven kan via www.damloop.nl.