• DTS
  • DTS

DTS tweede op Nederlands Clubkampioenschap

STREEK Het is de Elite en Beloften ploeg van DTS in Dronten net niet gelukt Nederlands Club Kampioen 2018 te worden.

Op één van zwaarste maar ook mooiste onderdelen van het wielrennen, de ploegentijdrit werd alles in de voorbereiding uit de kast gehaald. Twee professionele renners uit Word Tour ploegen (Ramon Sinkeldam en Cees Bol) aangevuld met twee continentale renners  (Stephan Bakker en Oscar van Wijk) en twee clubrenners van DTS (Quinten Veling en Thimo Kroeze), vormden met zijn zessen een uitgebalanceerde ploeg.  Ploegleider van dienst was Bram Sikkes die alle renners door en door kent, alle zes de renners zijn namelijk ooit als Nieuweling bij hem begonnen.

Met een onwaarschijnlijk gemiddelde van 53,1 km per uur was het in Dronten net niet voldoende om zich Nederland Club Kampioen 2018 te noemen. Na afloop waren de renners en ploegleider het er over eens dat het perfect was gegaan en nergens iets hadden laten liggen, zodat UWCT de Volharding (met o.a. Jos van Emden) 16 sec. sneller en dus de terechte kampioen was. In het totaal kwamen er 67 verenigingen met een ploeg aan de start.

DTS was overigens ook nog actief in de andere categorieën en hebben ook in die categorieën laten zien dat er voldoende talent aanwezig is voor een ereplaats de komende jaren. Zo was er een ploeg van meisjes nieuwelingen, jongens junioren en een jeugd ploeg. Terugkijkend op de dag kan DTS trots zijn op de renners en rensters, het NCK vanaf de jeugd t/m de Elite & Beloften zit gewoon in het DNA van een DTS'er.