• Bram Sikkes

    BDU Media
  • Cees Bol

    Bouk Kriek

De sporter en zijn trainer

Sylvia van Essen

ZAANSTREEK Trainers. Ze treden niet op de voorgrond. Het gaat immers om de prestatie van hun team, van hun pupil. Maar sommige trainers zijn voor een topsporter méér dan een trainer. Zij hebben hét verschil gemaakt in hun sportcarrière. Wie is die belangrijke persoon? Wat is zijn kracht?

De Zaanse wielrenner Cees Bol (22) is een grote belofte in het peloton. Vanaf 2014 maakte hij drie jaar lang deel uit van de opleidingsploeg van de Rabobank voordat hij in 2017 werd opgenomen in de SEG Racing Academy, een onafhankelijk opleidingsteam met renners jonger dan 23 jaar. Deze opleidingsploeg werkt samen met alle ploegen uit de UCI World Tour.

Dit jaar schreef Cees de vijfde etappe van de ronde van Bretagne op zijn naam, zijn eerste zege in een UCI-wedstrijd. Hij won dit voorjaar de Ardense Pijl en is tweede geworden in de Arna Wallaard Memorial. Ook finishte hij als tweede bij de ronde van Noord-Holland. Momenteel bereid hij zich voor op het nationaal kampioenschap op de weg op 1 juli in de Brabantse Wal, op de grens met Zeeland.

Lees het hele verhaal in de Zaankanter en Krommenieër van woensdag 27 juni.