• Pieter van Netten naar Blauw Wit W.

    Simon Kramer

Blauw-Wit W trekt nieuwe hoofdtrainer aan en kijkt naar de toekomst

WESTKNOLLENDAM Deze week hebben CVV Blauw-Wit en Pieter van Netten een verbintenis gesloten voor het seizoen 2018/2019.

De oefenmeester uit Assendelft volgt Eric Frankfort op. Van Netten gaat in West-Knollendam met de commissie Voetbal Technische Zaken invulling geven aan het Project Blauw-Wit 2020 waarin centraal staat dat de sportieve prestaties verbeterd moeten worden. Van Netten tekent een contract voor de duur van één seizoen. Aanstekelijk enthousiasme Het bestuur van CVV Blauw-Wit stelt met Pieter van Netten een trainer aan die bewezen heeft elftallen beter te laten presteren. In het Zaanse is Van Netten geen onbekende. Hij deed eerder dienst bij Fortuna Wormerveer, Saenden en Zaanlandia.

Het bestuur van CVV Blauw-Wit is blij met de aanstelling van de trainer. "Wij stellen met Pieter een trainer aan die tijdens de sollicitatiegesprekken een aanstekelijk enthousiasme liet zien en het bestuur en spelers overtuigde van zijn visie. Pieter bezit een schat aan ervaring zowel als speler als trainer en is daarin succesvol geweest. De belangrijkste taak die Pieter krijgt is om onze jonge spelersgroep een volgende stap te laten maken in hun ontwikkeling, zodat de sportieve prestaties een boost krijgen", aldus bestuurslid Simon Kramer.

Nieuwe uitdaging

Van Netten heeft er na dit seizoen vier jaar opzitten als trainer van TOB. Met deze club liep hij afgelopen seizoen promotie op een haar na mis. TOB en Van Netten besloten voor de winterstop in goed overleg na dit seizoen uit elkaar te gaan. Met Blauw-Wit vindt de trainer een mooie nieuwe uitdaging. "Ik heb heel veel zin om de ambitie van het bestuur van Blauw-Wit te helpen waar te maken. Ik ben er van overtuigd dat ik, met mijn kennis en ervaring als speler en als trainer, de juiste snaar kan raken bij deze jonge spelersgroep, waardoor er uiteindelijk zonder verlies van goede sfeer en gezelligheid betere prestaties geleverd kunnen worden".

Project 2020

De sportieve resultaten van CVV Blauw-Wit vertonen de afgelopen seizoenen een neerwaartse spiraal. Reden genoeg voor de club om dit seizoen het Project Blauw-Wit 2020 te starten. Belangrijkste speerpunt van dit project is dat het eerste elftal in het seizoen 2019/2020 een gooi kan doen naar het pakken van prijzen in de vierde klasse. Belangrijkste middelen om dit doel te bereiken zijn het investeren in de twee oudste jeugdelftallen O16- en O19 jaar, het verhogen van het prestatieklimaat door de vereniging heen en het verbreden van de huidige selectie door externe invloeden.

Kramer: "Blauw-Wit is een prachtige vereniging met een mooi verleden dat strekt tot de tweede klasse van de zaterdagcompetitie. Hoewel we inzien dat dit niveau nog heel ver weg is, willen wij een gooi doen om op termijn terug te keren naar de derde klasse. Om daar te komen is er werk aan de winkel. Daar zijn we ons van doordrongen. De Werkgroep Selectieverbreding hoopt door goede mond-tot-mondreclame de komende maanden spelers te interesseren om naar de Karnemelkspolder te komen."