• Zaanstad in de aanval

    Eric Visch

Belangrijke zaterdag voor Zaanstad dames en heren

ZAANDAM Het is volgens vele Zanse volleyballers weer tijd voor Super Saturday. Zaterdag 3 februari komen vele Zaanstadteams in actie. Heren 1 gaat om 19.30 uur vechten voor de veilige zevende plaats tegen de nummer twee, Seesing Personeel Orion. Daarvoor komt Dames 1 in actie tegen een tegenstander uit de top 4 van de 1e divisie: Ledub.

Na de mooie uitoverwinning tegen Rijswijk rest Heren 1 nog twee uitdagingen voordat de reguliere competitie er op zit. Zaterdag wacht de nummer twee, volgende week de nummer drie. Heren 1 zal zaterdag tegen Orion er alles aan doen om te stunten, maar dat zal niet zomaar gaan. Tijdens de uitwedstrijd konden de Zaanse mannen op de toppen van hun kunnen anderhalve set mee met de snelheid van Orion. Zaterdag gaan ze ervoor om dit twee sets te kunnen doen en zo belangrijke punten te pakken om op de 'veilige' zevende plek te blijven. Met aan de kant van Orion twee ex-Zaanstadspelers, Tom Buijs en Erik van der Schaaf, belooft dit een interessante en spannende wedstrijd te worden.

Voordat Heren 1 gaat vechten om punten komt eerst Dames 1 nog in actie. Na de zwaarbevochten maar heerlijke overwinning tegen Stravoc in Stramproy zitten de Limburgse uitwedstrijden voor de Zaanse dames erop. Zaterdag komt Ledub, uit het Noord-Brabantse Budel, op bezoek. Met een gedeelde vierde plaats weer één van de toppers uit de 1e divisie B. Met de eerdere ervaringen met tegenstanders uit het linker rijtje in ons achterhoofd, belooft ook deze wedstrijd weer een spektakel te worden waarbij er punten in Zaanstad blijven. Met druk, goed spel en het 'stapje beter' willen de dames revanche nemen op de 4-0 verloren uitwedstrijd. Helaas moeten zij dit doen zonder aanvoerster en midden Bente van der Peet, die in de vijfde set van de vorige wedstrijd met een kuitblessure uitviel. Na het uitvallen van Bente toonde het team veerkracht en overtuiging om de set en daarmee de wedstrijd te winnen. Dat zullen zij ook zaterdag laten zien met een nieuw maar bekend gezicht in het team: Irene Brouwer zal het team op het midden komen versterken.

Net als altijd op Super Saturday, zullen ook deze week vele Zaanstadteams in actie komen in De Koog. De dag begint om 9.00 uur met diverse jeugdwedstrijden, Dames 4 hoopt weer een stapje richting kampioenschap te doen en vanaf 15.00 uur komen alle divisieteams in actie. Dames 1 speelt haar wedstrijd voor deze wedstrijd, om 17.30 uur in de breedtesporthal van Topsportcentrum De Koog. De wedstrijd van Heren 1 start om 19.30 uur in de Topsporthal. Voorafgaand aan de wedstrijd zal de Zaanstad-jeugd loten verkopen waarbij de opbrengst ten goede zal komen aan de jeugdafdeling, want voor Zaanstad heeft de jeugd de toekomst. De toegang tot wedstrijd zelf is gratis.