• KZ winnaar Baderie Cup 2017-2018

    Hans de Wolff

Baderie/Zaankanter Cup 2018: twaalfde editie met Golden Goal

STREEK Ook dit korfbalseizoen bieden Baderie en Nieuwsblad De Zaankanter de korfbalverenigingen weer de gelegenheid om zich voor te bereiden op een intensief seizoen. De Baderie/Zaankanter Cup beleeft dit jaar haar twaalfde editie.

Net als in voorgaande jaren is het aantal deelnemende verenigingen acht. De teams zijn verdeeld in twee poules. Om de Baderie Cup strijden Groen Geel, KZ/THERMO4U, RODA en ZKV. De andere poule met als inzet de Zaankanter Cup bevat de ploegen van Furore, OKV, Zaandam Zuid en ZKC'31. De hulp van de arbiters is daarbij van heel groot belang. Ook nu zijn er weer uiterst capabele referees die de wedstrijden in goede banen willen leiden.

De opzet dit seizoen is afwijkend ten opzichte van de voorgaande edities. Competitieleider Robert Luttik signaleert samen met de trainers dat de krachtsverschillen gegroeid zijn. 'Daar moet je toch rekening mee houden. Om die reden hanteren we nu twee speelrondes. Dat geeft de clubs de ruimte ook een eigen programma samen te stellen.'

De eerste trainingen zijn inmiddels afgewerkt, maar nog lang niet alle beoogde eerste achttal spelers gaven daarbij acte de presence. Er blijft nog het nodige puzzelwerk over alvorens de competitie in het weekeinde van 8 en 9 september gaat beginnen.

Het programma voor de twaalfde editie van de Baderie Zaankanter Cup is als volgt:

DONDERDAG 23 AUGUSTUS

20.30 uur OKV – ZKC'31 o.l.v. Jan Peet Zandbergen, 20.30 uur Furore – Zaandam Zuid o.l.v Geert Kelder, 20.30 uur Groen-Geel – RODA o.l.v. Stephan Evertsen en 20.30 uur ZKV – KZ/THERMO4U o.l.v. Marcel Luttik.

DONDERDAG 30 AUGUSTUS

20.30 uur ZKC – Furore o.l.v. Agnes de Boer, 20.30 uur Zaandam Zuid – OKV o.l.v. Jan Peet Zandbergen, 20.30 uur KZ/THERMO4U – Groen-Geel o.l.v. Stephan Evertsen en 20.30 uur RODA – ZKV o.lv. Gerjan Visser.

Vanwege de gewijzigde opzet is bepaald dat de wedstrijden altijd een winnaar kennen, bij gelijk spel volgt de 'Golden Goal'. De eindstand wordt opgemaakt over twee rondes, meeste punten, doelsaldo, meest gescoord.