• Meer dan 1500 deelnemers zullen er in Assendelft aan de start verschijnen.

    Triathlon Zaanstad/Johns Pictures

Triathlon Zaanstad groter dan ooit

ASSENDELFT De Triathlon Zaanstad wordt groter dan ooit: vanaf 9.30 tot 15.30 uur zullen er op 8 september naar verwachting meer dan 1500 triatleten van start gaan om een 1/8 triathlon te volbrengen. Dat gebeurt bij de Watertoren op de Communicatieweg Oost 12 in Assendelft.

De deelnemers aan de Triathlon Zaanstad zwemmen allereerst 750 meter. Dat gebeurt in de Nauernasche Vaart. Daarna fietsen ze 20 kilometer. Daarvoor is een route uitgezet die voert door Assendelft, Nauerna en Westzaan. Tenslotte moet er nog 5 kilometer hardgelopen worden. Dat gebeurt op de Vaartdijk.

Er verschijnen hoogstwaarschijnlijk meer dan 1500 deelnemers aan de start. Die zijn verdeeld zijn over drie categorieën.

Allereerst de Open races: minimaal vijfhonderd individuele deelnemers en trio-deelnemers waarin ruimte is voor 400 individuele deelnemers en 50 trio teams. Verder zes finaleraces van de 2e, 3e en 4e divisie van de Nederlandse Triathlon bond. In deze races strijden zeshonderd deelnemers uit heel Nederland voor promotie of behoud van één van de divisies van de Nederlandse Triathlon bond. En tenslotte de KIKA goede doelen race: Dat is de kans voor individuele deelnemers en trio-deelnemers om geld te halen voor KIKA door het volbrengen van de Triathlon Zaanstad. Inschrijven is mogelijk via www.triathlonzaanstad.nl