• WZAWDB klinkt het overtuigend vanaf de kampioenskar

    Kees Klinkenberg

Amsterdamse dubbelslag tijdens Fortuna's Internationale Toernooi

WORMERVEER Met Naci Ünüvar, de 14-jarige groeibriljant van Ajax, als de man die de prijzen mocht uitreiken van het Fortuna Wormerveer Internationale Jeugdtoernooi was de 'Mokumse' overheersing een feit. Zowel Ajax o9 als o10 wisten het toernooi op hun naam te zetten. Na Feyenoord in 2010 nu wederom een topclub die de dubbel wist te pakken.  

Onder ideale omstandigheden konden de talenten en potentiele toppers voor de toekomst hun beste beentjes voorzetten. Dat deden zij naar hartenlust en de volop aanwezige scouts hebben ongetwijfeld hele series namen in hun rapporten opgenomen.

Na de vlekkeloos verlopen poulewedstrijden werd het in de middag pas echt serieus. De prijzen moesten verdeeld worden. Dat leverde een aantal gelijke spelen op en daardoor noodzakelijk strafschoppenseries. Dat zorgde op het gras van het B-veld voor emotionele taferelen. De doelman van Liverpool o9 stopte de laatste pingel waardoor zijn team de finale bereikte.

De twee finales kende een droombezetting, in de o9 ging de strijd tussen Ajax en Liverpool en o10 tussen Ajax en Tottenham Hotspur, en het talrijke publiek kreeg twee zinderende partijen voorgeschoteld waarin het voetbalvermogen van Ajax teveel bleek voor de ploegen van overzee. Dat maakte dat na de prijsuitreiking de Amsterdammertjes luidkeels konden zingen over hun WZAWZDB! De rondtoer op de Garage Henny Veenings kampoioenskar werd daardoor een ware zegetocht.

Eindstand o9 1. Ajax, 2 Liverpool, 3 Roual Antwerp, 4 PSV, 5 Paris St Germain, 6 Schalke'04, 7 KRC Genk, 8 Southampton, 9 1 FC Köln, Fortuna Wormerveer, WSV'30 en 12 Jonger Oranje. Eindstand o10 1. Ajax, 2 Tottenham Hotspur, 3 PSV, 4 Purmersteijn, 5 Jonger Oranje, 6 FC Utrecht, 7 Volendam, 8 ADO Den Haag, 9 KRC Genk, 10 Standard Liege, 11 Newcastle United en 12 Fortuna Wormerveer.