• The Theory of everything.

    Movie Fail

Zomergasten in de Fabriek

ZAANDAM Filmtheater de Fabriek organiseert tot en met 12 september "Zaanse Zomergasten in de Fabriek", geënt op het succesvolle TV- programma Zomergasten. Zes markante Zaankanters kiezen hun favoriete film en worden in de zaal voorafgaand aan de film geïnterviewd door Martijn Couwenhoven.

Door: Marianne Dane

Couwenhoven studeerde aan de kunstacademie in Kampen en is het succes achter de Kunstfilmfabriek: "In 2015 stelde ik voor een documentaire over de Mona Lisa te vertonen en deelde ik en passant mee dat ik nog wel meer kunstfilms op het oog had. En zo kreeg ik de kans om zes keer een film uit te kiezen. Die waren bijna allemaal uitverkocht en zo ontstond de Kunstfilmfabriek, met elke tweede vrijdag van de maand een kunstfilm." Couwenhoven hoopt dat de Zomergastfilms net zo' n succes worden: "Veel landelijk bekende, inspirerende personen wonen in Zaanstad of zijn er opgegroeid. Ik zie er naar uit om hen voorafgaand aan de film te interviewen. Het publiek kan dan ook vragen stellen."

PROGRAMMA

Het Zomergastenprogramma ziet er als volgt uit:

10 juli – Burgemeester Jan Hamming (The Theory of everything)

18 juli – Schapenherder Marijke Dirkson (Winter Nomads)

1 augustus - Astrid van de Meer (Chef)

29 augustus – Schrijvers Bettina Drion en Hans van den Pol (La vita e bella)

12 september – Culinair schrijver Onno Kleyn (Retour en Bourgogne)

De films beginnen om 19.30 uur, de entree is 11 euro. Reserveren kan via 0900-0989 en de website van Filmtheater de Fabriek. Bij een aantal films worden extra activiteiten georganiseerd zoals proeverijen en live muziek.