• René Eshuijs slaat de spijker weer op z'n kop

Zing, lach, drink en geniet van het leven

STREEK Met z'n nieuwe single 'Zing, Lach, Drink (Geniet van het leven)' slaat zanger René Eshuijs de spijker op z'n kop. Genieten van het leven, zingen, lachen en drinken staan bij René hoog in het vaandel.

FEESTNUMMER 

Het inspireerde tekstschrijver René Portegies in ieder geval om pakkende zinnen op papier te zetten. De productie en opname had plaats in de studio van Ger Oerlemans te Alkmaar. Van het begin tot het eind is René betrokken geweest bij de productie van deze single. Omdat Eshuijs al vele jaren met genoemde vakmensen samenwerkt, weten zij precies wat zij aan elkaar hebben.

'Het was eigenlijk de bedoeling om een wals te lanceren, maar unaniem is uiteindelijk gekozen voor een feestnummer. De titel past daar uitstekend bij. Het lied begint rustig en krijgt al snel een versnelling. Ingrid Simons is ingehuurd voor het koorwerk en Daniël Metz van de Mon Amour Band speelt de accordeonpartijen. De handjes kunnen de lucht in' zo voorspelt René.

COSTA DEL SOL

'Naast een waanzinnig goede producer, die de laatste tijd goed aan de weg timmert, staat Ger Oerlemans ook te boek als een vakbekwame clipproducent. We hebben besloten om de beelden te schieten in Carihuela aan de Costa del Sol. Met een stralend zonnetje aan de hemel in een prachtige omgeving heeft dat prachtige beelden opgeleverd', aldus René.

DRIE PASSIES

Over de hoesafbeelding, die ontworpen is door Robert Gort, is René ook erg te spreken. Zijn drie passies: zingen, lachen en een heerlijk pilsje drinken vertolken de rode draad van het nummer. De promotie is in handen van Hubsch Media.

'Wat een top en heerlijk nummer' en 'Van de hoes alleen al wordt ik vrolijk' zijn slecht twee van de eigenlijk louter positieve reacties.