• Lloyd van thuiszorg komt elke morgen thuis bij het slachtoffer en in de middag zijn collega om de arm te verschonen .

    Hans de Wolff

Zeker half jaar uit de running door loslopende hond: 'Mijn zomer is voorbij'

ZAANDAM Terwijl ze al fietsend aandacht had voor van rechts komende fietsers, kwam van links ineens een loslopende hond aangehold. Die zorgde ervoor dat een 74-jarige fietsster uit Zaandam van haar fiets viel en ernstig gewond naar het ziekenhuis moest. De vrouw, die anoniem wil blijven, wil graag haar verhaal doen.

Door Johan Lok

'De Tour de France was vorige week zondag voorbij en mijn man en ik besloten ook een stukje te gaan fietsen. Een rondje door het Jagersveld. We waren net de brug over de Gouw over. Ik had m'n aandacht bij fietsers die van rechts kwamen, toen er iets tegen me aan knalde,' vertelt een 74-jarige fietsster uit Zaandam. Ze wil liever niet met haar naam in de krant, maar vindt het wel belangrijk om haar verhaal te doen. 'Ik was gevallen doordat een loslopende hond tegen me aan was geknald. M'n arm lag er raar bij en er werd gelijk een ambulance gebeld. In het ziekenhuis bleek dat mijn spaakbeen uit de kom was. Mijn elleboog was gebroken en de banden afgescheurd. Het was dus flink aangekomen. Er is gezorgd voor externe fixatie met behulp van een frame. Daar moest ik bijna twee weken mee zitten, want ik kon maandag pas worden geopereerd. Er zit een plaat in m'n arm en ik moet revalideren. Dat kan wel een half jaar of langer duren. Mijn zomer is door een loslopende hond in één klap voorbij. Ik kan niets meer, alleen een stukje lopen.'

Het ergste is dat de eigenaar van de hond er vandoor is. 'En ik kon geen aangifte doen, omdat er geen sprake is van een strafbaar feit. Er is alleen melding gemaakt. De politie was aardig en kwam naar me thuis. Maar er kan pas wat gebeuren als getuigen zich melden. Daar hoop ik dus op. Het gebeurde 22 juli rond 18.30 uur. Wie iets gezien heeft of iets weet, kan zich melden bij de politie of bij de krant. Het zou helemaal netjes zijn als de eigenaar van de hond zich alsnog meldt. Ik weet niets eens om wat soort hond het gaat.

Er was overigens een mevrouw die de hele tijd bij me is gebleven tot ik per ambulance naar het ziekenhuis werd gebracht.

Nadat ik gevallen was, heb ik hard geschreeuwd. Van pijn, maar ook van woede. Want door een loslopende hond is mijn zomer verknald.'