• Zaans Museum

Zaanse Zomerweken in het Zaans Museum

ZAANDAM Tijdens de zomervakantie hoef je je geen moment te vervelen. In het Zaans Museum doe je de leukste workshop en speurtochten met de hele familie. Laat je inspireren door de prachtige aquarellen van het Verkade-album Zomer in het Zaans Museum, ga vervolgens met de Museumdocent buiten aan de slag met potlood en papier. Kun jij de Zaanse Zomer vastleggen? De schilderactiviteiten vinden nog plaats op 23 en 25 juli van 14.00 tot 15.30 uur. De kosten bedragen de entreeprijs voor het museum (Museumkaart?gratis),?workshop?3 euro. 

Haal bij de balie van het Zaans Museum de buitenspeurtocht en ontdek de Zaanse Schans rond 1850?met zijn ambachten en molens. Deze  speurtocht kan dagelijks tot en met 26 augustus gemaakt worden voor 1 euro.

Kom bij het museum ook schelpjes zoeken in de Schatkamer van Verkade! Na het populaire jaargetijdenalbum?Lente van 1906?kwam in 1907 Zomer uit. Dit tweede uitgegeven album in een serie van vier was volgens de pers nog mooier dan het voorgaande. Het album bevat 144 zomerse plaatjes. De losse kleurenplaatjes, gedrukt op dik karton, moesten in de jaargetijden albums met de hoekjes worden ingestoken. In 1910 ging Verkade over op plakplaatjes.?Het Zomeralbum behoort tot de bekendste Verkade-albums, en werd tot ver in de jaren negentig meerdere malen herdrukt.