• Ferry Heijne heeft voor een vertoning van The Man Without a Past gekozen.

    PR

Zaanse Zomergasten bij filmtheater: Ferry Heijne eerste gast

ZAANDAM Filmtheater de Fabriek start vanaf woensdag 27 juni met een serie Zaanse Zomergasten. Eerste gast is Ferry Heijne.

Zes markante, inspirerende Zaankanters kiezen hun favoriete film en worden in de zaal voorafgaand aan de film geïnterviewd door Martijn Couwenhoven. Met voor en na de film extra's zoals proeverijen en live muziek. Op 27 juni wordt om 19.30 uur gestart met Ferry Heijne van De Kift die The Man Without a Past heeft gekozen.

In deze Finse tragikomedie wordt een man in Helsinki beroofd door een groep criminelen. Hij raakt hierbij zo zwaar gewond dat hij zijn geheugen kwijtraakt. Omdat hij ook niet meer weet waar hij woont, belandt hij op straat tussen de dak- en thuislozen. Zonder te weten waar hij vandaan kwam of waar hij naartoe ging, probeert hij zijn leven weer op te pakken. Hij wordt daarbij geholpen door een heilsoldate met een groot hart. Na Ferry zullen onder meer Jan Hamming, Marijke Dirkson en Onno Kleyn een film uitkiezen.

POPQUIZ CAFÉ FABRIEK Op vrijdag 22 juni staat de popquiz in Café Fabriek in het teken van Nico en de underground-muziekbeweging van de jaren 60. Speciaal deze avond is Nico, 1988 over de latere jaren van de voormalig zangeres van The Velvet Underground, te zien vanaf 19.30 uur. Deze muzikale biografie toont de nadagen van singer-songwriter Nico. In de jaren zestig maakte zij furore als zangeres van The Velvet Underground en vormde haar schoonheid een inspiratiebron voor Andy Warhol. Twintig jaar later treedt de zangeres alleen nog maar op in rokerige achterafzaaltjes. Wanneer Nico een nieuwe manager krijgt, besluit ze nog één keer op tournee te gaan.

Normandie nue is de komende week ook meerdere malen te zien bij De Fabriek, evenals Foxtrot. Kijk voor het volledige programma van het filmhuis op www.de-fabriek.nl.