• Op de Kalverringdijk worden fietsers en wandelaars van elkaar gescheiden.

    Gemeente Zaanstad

Zaanse Schans op weg naar 3 miljoen bezoekers

ZAANDAM Een goede parkeeroplossing, de mogelijkheid van een iconische voetgangersbrug, een nieuw fietspad langs de Kalverringdijk en de uitgangspunten van een nieuwe hoofdentree van de Zaanse Schans zijn de belangrijkste punten in de 'ontwikkelstrategie Zaanse Schans'.

De strategie is door de gemeente, Stichting de Zaanse Schans en andere betrokkenen uit het gebied opgesteld om de Zaanse Schans klaar te maken voor de groei van bezoekers. De verwachting is dat het aantal bezoekers aan de schans de komende jaren zal toenemen van ruim 2 miljoen nu, tot 3 miljoen uiterlijk in 2030. De komende periode werkt Stichting de Zaanse Schans een financieel model uit waarin de kosten en baten worden verwerkt. De afspraak is dat de gemeente meehelpt, maar daarmee niet impliciet de bereidheid toont om te investeren. Als investeringen aan de orde komen, dan zal dat alleen gebeuren na besluitvorming van de gemeenteraad.

Vanwege de toenemende verkeersdrukte en de huidige onoverzichtelijke verkeerssituatie worden op de Kalverringdijk fietsers en wandelaars van elkaar gescheiden.