• 60’s ‘beatgroep’ The Teckels

    Foto: The Teckels

'Zaanse pophistorie 60's in beeld' te zien bij De Fabriek

ZAANDAM De Zaanse pophistorie leeft! Dat bleek afgelopen 10 november 2018 toen Gemeentearchief Zaanstad, Vereniging Zaans Erfgoed, het Zaans Museum, Filmtheater De Fabriek en Café Fabriek samen het evenement 'De Zaanse Pophistorie Live' organiseerden. Een van de succesnummers was de film 'Zaanse Pophistorie 60's in beeld'. Lang niet iedereen was in de gelegenheid die te kunnen zien. Daarom wordt deze film wordt op veler verzoek nog een keer vertoont in Filmtheater De Fabriek op zaterdag 23 februari om 19.30 uur.

'De film Zaanse Pophistorie 60's in beeld' is samengesteld door Rob Hendriks, Zaans popkenner en beheerder van de website www.zaansepophistorie.nl Het is een doorlopende film met clips, gedigitaliseerde unieke oude 'super-8' filmpjes, gefilmde optredens van Zaanse acts en beeldverhalen met tekst en foto's. Uiteraard veel muziek! De film laat de ontwikkeling van de popmuziek in de Zaanstreek zien vanaf eind jaren vijftig (indorock bands, rock and roll, talentenjachten, muziekscholen) tot begin jaren zeventig (progressieve popmuziek, dj's). Daartussenin teenagers, piepjonge popcombo's, beatbands, soul, underground, flowerpower, kabelgat, provadya en Zaanse top-40 pop.

De film is zaterdag 23 februari bij De Fabriek te zien. De Fabriek bevindt zich aan de Jan Sijbrandsteeg 12 in Zaandam. De entreeprijs bedraagt 7,75 euro per persoon. Kaarten zijn te koop aan de kassa van Filmtheater De Fabriek.