• EP Oud

Zaandijk meiden in actie

ZAANDIJK De meiden van het onder 13 team van ZVV Zaandijk hebben La League als goede doel omarmd. Hierin werken onder meer de Eredivisie Voetbal dames samen met Plan Nederland, de Johan Cruijff Foundation en Women Win om geld te verzamelen voor projecten in Brazilië en Nicaragua.

De Zaandijk meiden doen allerlei acties. Zo gaan ze sponsoren en leden langs en tijdens de laatste wedstrijd van de Zaandijk 1 mannen hadden ze een kraam ingericht waar zelfgebakken etenswaren te koop waren. En natuurlijk vonden deze gretig aftrek. Inmiddels hebben de meiden al enkele honderden euro's voor het goede doel opgehaald.

Het meidenteam Zaandijk 013 is dit jaar voor het eerst actief. Na in de najaarscompetitie als 7-tal te hebben gespeeld, is de aanwas zodanig dat er nu wordt meegedaan in de elftallen competitie. De prestaties in het veld zijn voor zo'n nieuw team gewoon goed te noemen, die buiten het veld uitstekend! Volgend jaar zal het team als MO15 worden ingeschreven en er is altijd plek voor enthousiaste meiden.

Profvoetbalsters uit de Eredivisie Vrouwen lanceerden - samen met initiatiefnemer Plan International Nederland en de partners Johan Cruyff Foundation en Women Win - medio 2017 een fondsenwervende campagne genaamd #TeamLaLeague. Alle opbrengsten komen ten goede aan La League projecten in Brazilië en Nicaragua. De campagne eindigt dit jaar op zondag 12 mei met een grote #TeamLaLeague Finals op de KNVB Campus in Zeist.

La League wil het meidenvoetbal naar een hoger niveau brengen. Niet alleen als sport, maar via La League ook als een beweging. Om zo ongelijkheid tussen meiden en jongens tegen te gaan. In Nederland én in ontwikkelingslanden.

Meedoen is eenvoudig. Alle meisjes geboren tussen 2005 en 2012 kunnen zich op www.teamlaleague.nl gratis aanmelden voor het team van een coach naar eigen keuze. Daarna kan direct gestart worden met crowdfunden. De coach met de hoogste opbrengst maakt volgend jaar, net als Ronald en Demi de Boer in 2017, een reis naar Brazilië om La League projecten te bezoeken.

OVER LA LEAGUE
La League is in 2017 gelanceerd en heeft als doel om meiden wereldwijd sterker te maken met behulp van voetbal, waarbij de relatie tussen vader en dochter centraal staat.