• Een trotse vader Hans (m) met zijn zoons Marco (l) en Peter Verhoeven

    FREE Fotografie / Tekst Guus Bauer

[Z]aan de Wandel en Prepress4U: Samen sta je sterk

ZAANSTREEK De stichting Zaan de Wandel, opgericht voor fondsenwerving en meer bewustzijn aangaande (borst)kanker, organiseert voor het vijfde jaar op rij een wandeltocht voor het goede doel, ditmaal op 9 september aanstaande. Het is bewust laagdrempelig gehouden, zowel fysiek als financieel. Dat kan natuurlijk alleen met hulp van sponsors. In deze serie lichten we er een aantal uit.

Prepress4U op het Krommenieërpad 16 te Wormerveer verzorgt voor de stichting al het printwerk. Een hele klus, want zowel voor bij start en finish als langs de route moeten bijvoorbeeld banners worden gemaakt en er zijn flyers in allerlei formaten nodig. Prepress4U draait daar de drukkershanden niet voor om.

Mede-eigenaar Peter Verhoeven: 'Wij zijn gewend om onder hoge druk te werken, om snel te kunnen leveren. Veel van onze klanten, van particulieren, ontwerpers, reclamebureaus tot aan multinationals, verwachten service, een duidelijke commitment. Juist binnen onze kleinschalige organisatie kan gemakkelijk worden geschakeld. Wanneer een klant in de avond werk digitaal doorstuurt en daarbij aangeeft dat het beslist de volgend ochtend om negen uur nodig is, dan regelen wij dat.'

Het grote voordeel is dat Prepress4U eigenlijk niets hoeft uit te besteden, alles in eigen huis kan vervaardigen. Op de nieuwste machines, met de nieuwste technieken, tot aan vijfkleurendruk aan toe. Het verschil tussen druk- en printwerk is ook voor de vakman eigenlijk niet meer te onderscheiden. Met die snelheid en flexibiliteit win je drukwerkdeals. Bovendien kan offsetdrukwerk zeker bij de lagere oplages prijstechnisch niet tegen printwerk op. Peter Verhoeven is een mensen-mens, maar tegelijkertijd ook een einzelgänger. Peter en Marco hebben erg lang alleen gewerkt, hoefden beslist geen personeel. Dat hebben zij niet van een vreemde. Hun vader heeft dertig jaar lang samen met een compagnon een drukkerij gerund.

Peter wilde ook onafhankelijk blijven, volgde aanvankelijk samen met Marco dezelfde strategie. En dat ging ruim tien jaar prima. Maar het bedrijf groeit en groeit en dus is er nu een extra kracht in dienst genomen. Niet zomaar iemand, medewerker Kees is ooit door Peter zelf opgeleid bij Fotolitho Zaanstad, de plek waar Peter en Marco begonnen zijn en veel hebben geleerd, vooral het zelfstandig runnen van een zaak.

'Wij zijn een bedrijf dat midden in de gemeenschap staat. Het is meer dan logisch dat je je succes deelt. Bij sponsoring zoek je het dan toch dichtbij huis. In de loop der jaren zijn we meegegroeid als ambassadeur van Zaan de Wandel. We hebben daarnaast bijvoorbeeld ook de mensen met een beperking bijgestaan die via Odion een winkel runnen. Dezelfde oprechte binding hebben wij ook met onze klanten.' Het gaat Prepress4U bij sponsering niet zozeer om het imago, om het verkrijgen van meer opdrachten. Dat is bijzaak. Het u dus iets (te) geks bedachts, maakt bijna niet uit in welk formaat en in welke oplage? Verhoeven en co zijn flexibel en schuwen het meedenken niet. Prepress4U, de grafische dienstverlener voor de hele Zaanstreek.