• Een bijzonder muzikaal duo in de Zaanbocht

Wormerveer in of toch met hoge noot?

STREEK Zijn aankomst bij Dokkum was afgelopen week weer indrukwekkend. Iedere eerste zaterdag na Sint Maarten (11 november) komt Sinterklaas in Nederland aan en precies een week later volgt dan zijn intocht in de Zaanbocht van Wormerveer. Door de jaren heen een publiekstrekker van jewelste. Zaterdag 25 november zal dat niet anders zijn.

In de wandelgangen gaat een verhaal rond over veren. Zal de stoomboot aanmeren in Wormer of WormerVeer? Daarnaast werkt de tam tam ook nog altijd. Onderweg is er hard gewerkt door de biologische pepernotenbakker Pietje Hoge Noot. Deze kan heel goed zingen en wil zelfs zanger worden. Samen met uitvinder en stuurman Stoombootpiet is hij flink aan het oefenen geweest met volgens zeggen hele bijzondere muziek! Er klonk geen enkele valse noot.

NOTEN IN DEEG Pietje Hoge Noot en Stoompiet oefenden samen in de pepernotenbakkerij om de andere pieten geen overlast te bezorgen. Nu kan het zijn dat er tijdens het oefenen af en toe een muzieknootje tussen het deeg valt en zich met het pepernotendeeg vermengt. Uitgerekend het deeg dat zal worden gebruikt voor de pepernoten die vers gebakken in WormerVeer zullen worden uitgedeeld. Het kan dan zo maar zijn dat er in WormerVeer opvallend luid gezongen zal gaan worden.

VEER OF MUTS OP Belangrijk is dan natuurlijk wel dat de stoomboot aanmeert aan de kade van het Gladorendorp. De Stoompiet heeft daar zo zijn twijfels over: 'Op het water staat nergens een vaarwijsbordje naar Wormerveer of Wormer.' De Hoofdpiet heeft daar gelukkig een oplossing voor bedacht en vraagt via dit Nieuwsblad aan alle mensen die komen kijken naar de intocht of zij een muts, een hoed of pet, of pietenmuts met veer op te doen. Zodat Stoompiet door al die veren goed kan zien waar Wormerveer ligt. 'Met veer is Wormerveer en zonder veer is Wormer'duidelijk toch?

BALKONSCÈNE Het programma voor zaterdag: 14.00 uur aankomst van de boten, 14.20 uur ontvangst op het balkon van De Jonge Prins door de burgemeester voor één dag Kees Klinkenberg, aansluitend om 14.40 uur start van de altijd indrukwekkende optocht. Uiteraard geschikt voor alle leeftijden! Dat zal ook zo zijn als de Sint woensdag 29 november van 10.00 tot 16.00 uur op de markt aanwezig zal zijn. Zie ook www.sinterklaaswormerveer.nl