• WormerSports

WormerSports beach event

WORMER Stichting WormerSports is bezig met de organisatie van het beach event van donderdag 21 t/m zaterdag 23 juni. Dan verandert het recreatieterrein tegenover het gemeentehuis in Wormer weer in een groot strand waarop sportliefhebbers naar hartenlust hun favoriete sport kunnen uitoefenen.

Het evenement wordt voor de vijfde keer georganiseerd en groeit ieder jaar in aantal deelnemers en bezoekers. Wederom wordt iets aan het beach evenement toegevoegd en dat is beachtennis dat op donderdagavond plaatsvindt. In samenwerking met tennisvereniging De Spatter worden tenniswedstrijden met speciale tennisrackets en tennisballen in het zand gespeeld.

Het programma van het beach event bestaat uit de volgende onderdelen: Donderdag 21 juni, beachtennis. Vrijdag 22 juni beachvoetbal door de jeugd van Wormerland, beachvoetbal door gehandicapten, beachkorfbal en een muzikale afsluiting van de dag. Zaterdag 23 juni beachvolleybal en een knalfeest met muzikale optredens.

Het evenement is een initiatief van Stichting WormerSports en wordt in samenwerking met lokale sportverenigingen, gemeente Wormerland, lokale bedrijven, P.M. Duyvisfonds, Fonds Gehandicaptensport, Stichting Support Cultuur & Sport Wormerland en Gerrit Blaauw Fonds tot stand gebracht.

Stichting WormerSports is op 7 maart 2014 opgericht met als doel de sociale verbinding in Wormerland te bevorderen, waarbij de onderwerpen sport, spel en vermaak centraal staan. WormerSports werkt hierbij nauw samen met Gemeente Wormerland en diverse lokale (sport-) verenigingen.