• De zeven lijsttrekkers van Wormerland, vorige week nog broederlijk naast elkaar.

    Bart van der Laan

Wormerlandse politici in afwachting: aftellen voor lijsttrekkers

WORMERLAND Spannend vandaag. Stemmen. Voor de nieuwe gemeenteraden. Het zal niemand zijn ontgaan. Het kan nog, tot 21.00 uur. En dan is het (af)tellen geblazen en gespannen afwachten. In het hele land. Ook in Wormerland, waar de zeven politieke aanvoerders vorige week dinsdagavond in het gemeentehuis nog gebroederlijk naast elkaar stonden. Voor een heus verkiezingsdebat met veel publiek.

Die luisterden in de volle raadzaal geboeid toe. Vooral luisteren. Van een levendig debat met de kiezer was nauwelijks sprake. De lijsttrekkers vulden de avond tussen acht uur en half tien vooral zelf. Moeiteloos. Vooral met de bekende standpunten. Daarbij maakte de huidige coalitie het elkaar niet al te moeilijk. Daar was ook geen aanleiding toe. De vertegenwoordigers van VVD, CDA, GroenLInks en PvdA hadden de afgelopen vier jaar een stevige meerderheid en hebben vooral goed samengewerkt.

De 'kwestie Zaanbrug' zorgde als enige onderwerp voor nog een beetje opwinding. De partijen van de coalitie hebben na een jarenlange en zorgvuldige voorbereiding besloten de brug (wordt 50 cm hoger, breder en ziet er op papier fraai uit) te vervangen. Vereniging Liberaal Wormerland zou die beslissing weer willen terugdraaien bleek uit de discussie. Een standpunt dat de handen niet op elkaar kreeg bij de bezoekers. Integendeel. Op de vraag van de gespreksleidster of de brug een hot item is in het dorp, werd dan ook afwijzend gereageerd. ''Totaal niet", riep iemand. "Er zijn veel belangrijker beslissingen te nemen in Wormerland".

STEMBUREAU Op de ontvangen stempas staat het adres van het voor de bewoner dichtsbijzijnde stembureau. Dit neemt niet weg dat de stemmer in een stembureau naar keuze binnen de gemeente zijn/haar stem mag uitbrengen. De adressen zijn: Gemeentehuis, Koetserstraat 3, Klaroenkorps Wormer Vendeliers, Knollendammerstraat 14, Ontmoetingscentrum Westertil, Kemphaanstraat 1a, Basisschool Weremere, Kameelstraat 24, Zorgcentrum Torenerf, Prins van Oranjestraat 1 en Kerkgebouw De Wijngaard, Dorpsstraat 134a in Wormer, O.B.S De Harpoen, Weiver 2, Dorpshuis Wijdewormer, Wijdewormerplein 3 en Dorpshuis Oostknollendam, Dorpsstraat 95.