• De beroemde Fabergé-eieren

    Arie Booman

Wintermarktspektakel in de Bullekerk

Exclusieve en unieke cadeaus

ZAANDAM De geest van Tsarina Catharina de Grote van Rusland waart weer rond en maakt "De Blijde Ruiters" extra blij….! Op tradities moet je zuinig zijn! Daarom gaan zaterdag 24 november vanaf 10.00 uur de deuren van dit prachtige, antieke Godshuis aan de Westzijde weer open en treedt de kerk met opgerolde mouwen naar buiten.

Zij biedt de bezoekers een gezellige en bijzondere wintermarkt met een knipoog naar Father Christmas en het Kind in de stal natuurlijk! Bekende organisten als Dick van Bezooyen en Dub de Vries nemen hun gasten mee op het machtige kerkorgel naar de tijd , toen geluk heel gewoon was….

Prachtige kaarsen uit de Kaarsengieterij "De Faam" passen prima in de schitterende kristallen kaarsen uit de Pools-Russische cadeautafels. Fraaie en nuttige geschenken voor in een schoen of voor onder de kerstboom.

Je passeert een heerlijke catering, je koopt loten met bijna altijd een fraaie prijs, er is een uitgebreide boekenkraam, de babyartikelen, de fraaie, handgemaakte kerstkaarten, en niet te vergeten de doe-het-zelf-groenhoek waar je je eigen kerststukjes kan maken.

Je mag ook zelf materiaal meenemen. De zelf gemaakte honing en jam naast fraai keramiek zorgt voor veel elk-wat-wils.

Over dit alles waait de geest van tsarina Catharina de Grote, die waakt over de buitengewoon fraaie, sinds twee weken ingevoerde kerstornamenten uit het Pools-Russisch grensgebied en al jaren een hoogtepunt op de markt!

Zeven zeer kunstzinnige vrouwen werken samen aan een product wat dus puur handwerk is en bestemd voor de Amerikaanse markt met een veelvoud van de Bullekerk prijzen.

De vrouwen in dit afgesloten atelier ontwerpen de kopieën van de beroemde Fabergé-eieren, nu te zien in de "Hermitage" in St. Petersburg…!

Zoals elk jaar probeert de organisatie de ene hand de andere te laten wassen. Want door de aankoop steunen zij het doel om de organisatie "De Blijde Ruiters", die gehandicapte jongeren wekelijks probeert te stimuleren en te oefenen te ondersteunen.

'Wij willen gaan voor een nieuwe pony. Kosten : 2400 euro. Hopelijk de opbrengst van de markt ! Sla uw dubbele slag met de aankoop van deze schitterende en nuttige cadeaus in deze tijd van warmte en sfeer! Help blijde gezichten bij de Blijde Ruiters maken!' klinkt het geestdriftig uit de mond van de onvolprezen Arie Booman.

Deze winterkerst happening heeft plaats op zaterdag 24 november in de Westzijderkerk. Deuren open: 10.00 uur. Sluiting van de markt 16.00 uur.

'We zien elkaar daar. Tot dan!' besluit mede-organisator Arie Booman zijn enthousiaste betoog.