• Op de foto staat links Sven Talsma (Talsma Sports) en rechts Bas van Deudekom (Koppie Bar)

    Ludo Heynens

Winterfestijn op het Koppieplein

ASSENDELFT Twee jonge ondernemers, Sven Talsma van Talsma Sports en Bas van Deudekom van de Koppie Bar beide 25 jaar jong, steken de handen weer in één.

Na het succesvolle Beachvolleybaltoernooi in september kwamen al snel de ideeën om rond de feestdagen een winterfestijn te organiseren in de Kerkbuurt van Assendelft. De beide heren vullen elkaar met de verschillende activiteiten prima aan. Zo organiseert Talsma Sports regelmatig workshops en spellen voor jong en oud op het gebied van voetballen, pijl en boog schieten, suppen, skilopen en vele andere activiteiten.

De Koppie Bar is natuurlijk vooral bekend van de Kermis in Assendelft waar al veel bekende artiesten hebben opgetreden van Andre Hazes sr. tot Lee Towers en van Wolter Kroes tot de 3J's, veel bekende landelijke artiesten hebben wel eens een optreden gehad bij de Koppie Bar. Ook kan men partijen en feesten bespreken bij de Koppie Bar, waarbij Bas van Deudekom vaak een beroep doet op Sven Talsma om het feest luister bij te zetten met wat sportieve activiteiten.

Het winterfestijn gaat plaatshebben van vrijdag 21 december t/m zondag 23 december op het Koppieplein. Sven en Bas, zelf groot wintersportliefhebbers, investeerden direct in een grote aprés skitent er komt een schaatsbaan, een oliebollenkraam en verschillende food-trucks. Vrijdag om 12.00 uur is de opening van de schaatsbaan, waarvan zowel jong als oud gebruik van kunnen maken, gevolgd door een optreden van de bekende Amsterdamse zanger Carlo Punt tijdens de jaarlijkse Kerstvakantie borrel. Zaterdag is er vanaf 10.00 uur disco schaatsen met verschillende spelletjes, winterbingo en vanaf 21.00 uur een optreden van Feest DJ Maarten. Zondag vanaf 10.00 uur begint de familiedag met een mega sjoelbaan en andere winterse spelletjes en vanaf 12.00 uur zijn er priksleewedstrijden voor de jeugd tot 18 jaar en vanaf 15.00 uur zijn er priksleewedstrijden voor de volwassenen. Het driedaagse winterfestijn wordt afgesloten met een Winter BBQ en optreden van Acoustic Twins. Geheel mede mogelijk gemaakt door Talsma Sports, Cafe De Dorpstaveerne/Koppie Bar, Het Lint en gemeente Zaanstad.