• Senf Theaterpartners

Vijf gitaren in het Zaantheater

ZAANDAM In 2002 begonnen Harry Sacksioni, Eric Vaarzon Morel, Jan Kuiper, Digmon Roovers en Zou Diarra The Five Great Guitars. Nu, 15 jaar later, komen ze nog eenmaal samen in de originele bezetting voor een unieke concertreeks in de Nederlandse theaters. Op woensdag 25 april staat de formatie vanaf 20.15 uur in het Zaantheater.

The Five Great Guitars brengt een unieke combinatie van fingerpicking, flamenco, Afrikaanse high life, jazz, folk, pop en funk en staat daarmee garant voor een avond topgitaarmuziek. Er worden songs van de eerste tour worden gespeeld, maar er zijn natuurlijk ook nieuwe composities en combinaties te horen. Gitaarmuziek van het allerhoogste niveau.

The Five Great Guitars is een gitaarproject dat in 2002 door Stichting Five Great Guitars is opgericht. Door de jaren heen hebben bijna alle grote Nederlandse gitaristen meegedaan aan de 5GG-tournees. De bezetting van The Five Great Guitarsbestaat altijd uit vijf stilistisch zeer verschillende gitaristen, waarbij de verbindende factor improvisatie is. Elk seizoen wordt er een bijzondere gastgitarist uitgenodigd en dat zijn er al heel wat geweest in de afgelopen jaren.

The Five Great Guitars bleek een grandioos succes. Zowel op muzikaal als persoonlijk vlak vonden de vijf gitaristen zich in hun verschillende gitaarstijlen en hun passie voor muziek.

Kaarten voor dit concert zijn verkrijgbaar van www.zaantheater.nl of aan de kassa van het theater zelf.