• Bromance en Dodan Özer zijn te zien in het Zaantheater.

    Zaantheater

Vertier in het Zaantheater

ZAANDAM Genoeg te doen in het Zaantheater deze week. Wat te denken van het concert van de winnaar van The Voice of Turkey. Op zondag 14 januari vanaf 15.30 uur. Dan is hij voor het eerst in Nederland. Op vrijdag 19 januari spelen Toneelgroep Oostpool en Theater Sonnevanck het stuk 'Bromance'. Vanaf 20.00 uur. Betaal na afloop wat u de voorstelling waard vond.

Zanger Dodan Özer geeft met zijn 4-koppige band een Concert der Verbinding in het Zaantheater. Dodan won afgelopen april het zeer populaire tv-progamma The Voice of Turkey. Zoals hij vele muziekgenres met elkaar verbindt, zo wist hij met zijn optreden alle muziekliefhebbers in Turkije en daarbuiten met elkaar te verbinden. Dodan komt voor het eerst naar Nederland en geeft een exclusief concert in het Zaantheater. Dodan komt naar Nederland op initiatief van actrice en cabaretière Funda Müjde, samen met concertorganisator Ajda. Funda was zeer onder de indruk toen ze Dodan hoorde: ze was ontroerd en ze werd weggeblazen door zijn stem. Dodan mixt muziekgenres als jazz, blues, rock en new age met Turkse en Koerdische liedjes en vormt ze om tot nieuwe, eigen muziek.

Kaarten voor Dodan (vanaf 11,50 euro + 3,50 euro voor drankje en garderobe) zijn te koop via www.zaantheater.nl

'Bromance' is een tragikomedie over ontluikende liefde. Het veilige dorpsleven van de jongens Tim en Bo wordt op z'n kop gezet als stadsjongen Jonas arriveert. Wat gebeurt er als gevoelens van vriendschap, jaloezie en verliefdheid zich vermengen? 'Bromance' wordt gespeeld door Willem Voogd (o.a. Mees Kees), Josha Stradowski en Leendert de Ridder.

Inmiddels is het een traditie geworden in het Zaantheater: sommige voorstellingen zijn zo leuk, mooi of belangrijk, dat het Zaantheater hoopt dat zoveel mogelijk mensen ze gaan zien. Voor deze voorstellingen hoeven bezoekers van tevoren alleen maar € 3,50 voor een drankje en de garderobe te betalen. Achteraf bepaalt u wat u de voorstelling waard vond en stopt u dit geld in de pot bij de deur. Een leuke, toegankelijke manier om eens iets uit te proberen en misschien een voorstelling te gaan zien waar u anders niet zo snel naartoe zou zijn gegaan. Dus kom, met of zonder puberkinderen naar Bromance, en geniet van deze feelgood die ergens over gaat.

De voorstelling is gratis. Bezoekers betalen van tevoren alleen € 3,50 voor drankje en garderobe. Na afloop betaalt u pas wat u het waard vond. Kaarten zijn te bestellen via www.zaantheater.nl.