• Een artist impression van de Amandelbloesem toren na de renovatie.

Verhuur woningen Amandelbloesem van start

WORMERVEER De Zorgcirkel gaat voor WormerWonen de verhuurbemiddeling van appartementen in de Amandelbloesem verzorgen. WormerWonen en De Zorgcirkel werkten al samen in de Amandelbloesem. Deze samenwerking breiden zij nu uit.

Het gaat om de appartementen in de gerenoveerde toren (gereed begin 2018) en de nieuwbouw op de plek van het 'Vinkennest' (gepland in 2019). De woningen krijgen het woonlabel 'Beschut Wonen' omdat er voorzieningen zijn om zo lang mogelijk zelfstandig te wonen. Denk aan thuiszorg, (gezamenlijke) maaltijden, wasservice en logeerfaciliteiten.

De woningen zijn standaard uitgerust met (mobiele) personenalarmering. Zonder abonnement kunnen hierin de telefoonnummers van familieleden of andere mantelzorgers worden geprogrammeerd. Bewoners kunnen ook een abonnement afsluiten op personenalarmering van De Zorgcirkel. In dat geval wordt de personenalarmering aangesloten op de alarmcentrale. Zorgcirkel Mobiele Personenalarmering is voor mensen die zowel binnens- als buitenshuis behoefte hebben aan veiligheid en zelfredzaamheid. Bewoners kunnen hiermee veilig zelf hun boodschappen doen, fietsen of wandelen en onmiddellijk hulp inroepen als dat nodig is. Voor bewoners en familieleden of mantelzorgers een gerust gevoel.

De Amandelbloesem is geschikt voor senioren met een zorgindicatie maar ook voor senioren die het gezelschap van andere ouderen zoeken. In het nieuwe zorgconcept de Amandelbloesem wonen ouderen zelfstandig en krijgen zij, indien daar behoefte aan is, zorg aan huis. Bewoners kunnen ook samen activiteiten ondernemen via vereniging De Bloesem. In het complex van voormalig verzorgingshuis de Amandelbloesem zijn het restaurant en het prachtig vernieuwde atrium de centrale ontmoetingsruimtes voor bewoners van het complex en buurtbewoners. Vereniging De Bloesem coördineert en/of organiseert met haar vrijwilligers tal van activiteiten in de Amandelbloesem

Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij het bemiddelingsbureau van De Zorgcirkel, tel. 088-5599500 of via consulent.verhuur@zorgcirkel.com Meer informatie is te vinden op www.wormerwonen.nl