• Mennistenerf

Veiligvoedsel-keurmerk voor Mennistenerf

ZAANDAM Zorgcentrum Mennistenerf in Zaandam heeft vrijdag 25 mei het Keurmerk Veiligvoedsel.nl in ontvangst mogen nemen.

De heer Gert-Jan Hemmers, directeur van Stichting Veiligvoedsel.nl, overhandigde de certificaten voor de centrale bereidingsruimte en het restaurant aan Gertjan Helsdingen, teamleider restaurant van Zorgcentrum Mennistenerf.

Het Mennistenerf is trots te kunnen vertellen dat zij, als enige Zorgcentrum in de Zaanstreek, het Keurmerk Veiligvoedsel.nl hebben behaald. Hieraan is een lange voorbereidingstijd vooraf gegaan. In juni 2017 behaalde de centrale bereidingsruimte al het keurmerk en in maart 2018 volgde ook het restaurant inclusief Toko en Pantry en brasserie 't Pleintje. Het Mennistenerf geeft aan dat het resultaat niet had kunnen worden bereikt zonder de inzet van enthousiaste en gemotiveerde medewerkers. Met het Keurmerk Veiligvoedsel.nl toont Zorgcentrum Mennistenerf aan dat zij voldoet aan de warenwettelijke eisen omtrent hygiëne en voedselveiligheid. Om in aanmerking te komen voor het Keurmerk Veiligvoedsel.nl dient een organisatie een 7,5 of hoger te scoren tijdens de keuring. Na een toetsing op ruim 350 punten, behaalde Zorgcentrum Mennistenerf voor de keuken 8,3. Het restaurant behaalde een 7,9 waarmee het keurmerk ruimschoots is behaald.

Mennistenerf is een zorgcentrum in Zaandam Zuid en biedt tal van voorzieningen, waaronder een eigen keuken, restaurant, vervoer, wasverzorging, een winkel, grand café en Wijkcentrum Dirk Prins met zijn vele activiteiten.