• DeFabriek

Twee primeurs in DeFabriek

ZAANDAM De komende week heeft filmtheater De Fabriek weer een afwisselend en leuk programma met maar liefst twee landelijke premières. Kijk voor het volledige filmprogramma en reserveringen op www.de-fabriek.nl of bel met 0900-0989.

Première The Wife In de film 'The Wife' (Björn Runge, 2017) speelt de gevierde actrice Glenn Close de rol van Joan. Als echtgenote van een succesvol schrijver heeft Joan jarenlang haar eigen dromen en ambities opzij gezet en de buitenechtelijke affaires van haar man gepikt.

Maar wanneer haar echtgenoot op het punt staat de Nobelprijs voor literatuur in ontvangst te nemen, besluit Joan het roer weer in handen te nemen…

De Fabriek: "Glenn Close werd zes keer voor een Oscar genomineerd. Het zal ons niet verbazen als haar titelrol in The Wife haar opnieuw een nominatie voor een Academy Award oplevert." The Wife is te zien op donderdag 22 november 20.15 uur als landelijke première en op 23, 24, 25, 26 en 27 november.

Jij bent mijn vriend

De documentaire 'Jij bent mijn vriend' (2018) volgt de eerste stappen van de zesjarige Branche (zie foto) op zijn nieuwe school. Hij komt net met zijn ouders uit Macedonië en spreekt niet de taal van zijn klasgenootjes. Dat maakt het maken van vriendjes er niet makkelijker op. Toch vindt Branche uiteindelijk zijn draai in de groep.

De Fabriek: "Gouden Kalf winnaars Petra en Peter Lataster boekten in 2016 wereldwijd succes met De kinderen van juf Kiet. Dit is opnieuw een ontwapenende documentaire over het belang van vriendschap en de veerkracht van kinderen." Jij bent mijn vriend is te zien op vrijdag 23 november 19.30 uur als landelijke première en op 24, 25 en 26 november.

Het paard van Sinterklaas

Op zondag 25 november om 14.00 uur vertoont De Fabriek de aandoenlijke kinderfilm 'Het paard van Sinterklaas' uit 2005. De film werd zo'n succes dat hij nog geregeld in het land vertoond wordt.

Hoofdpersonage is het zesjarige Chinese meisje Winky Wong. Zij moet erg wennen aan haar leven in Nederland en vindt troost bij de pony Saartje. Als die plotseling overlijd voelt Winky zich erg alleen. Dan hoort zij op school over de komst van Sinterklaas en krijgt een goed idee.

Ze vraagt gewoon een paard aan Sinterklaas! Komt dan alles goed?